Snelheidsverschil?

Geplaatst: 07/07/2015 in sport
Tags:, ,

Dinsdagavond,

Dit plaatje is er een van vorig jaar. Hier ligt dus de snelheid wat hoger.

Dit plaatje is er een van vorig jaar. Op zo’n pad ligt dus de snelheid wat hoger.

Als we met onze groep op maandagavond een duurloop maken van zo rond de 15 km zit er als naderhand terugkijkt nog wel wat snelheidsverschil tussen de afgelegde km’s. Krijg je wel eens de vraag of je dan een intervaltraining hebt gedaan. Als je wat beter zou kijken naar de ondergrond waarover we ons bewegen is het niet zo verwonderlijk dat er een snelheidsverschil is. De ondergrond varieert van heuvelruggetjes, smalle paadjes, wasbordpaadjes maar ook stukjes verharde fietspaden of mooi vlakke en bijna harde bospaden.
Neem je dat in ogenschouw dan is het inspanningsniveau verschil veel minder dan tempoverschil. Ik loop zelf nooit met een HF-meter. Waarom eigenlijk niet krijg ik wel eens als vraag. Nou gewoon omdat ik er geen heb en ook niet van plan ben om zo’n ding aan te schaffen. Wat ik ook nog wel eens in twijfel trek is de betrouwbaarheid van sommige metingen.
Wat ook nog een rol speelt in de km-tijdsverschillen zit hem in het feit dat we ieder halfuur een drinkstopje maken om zeker te weten dat iedereen op tijd drinkt.
En als laatste ook een factor van belang zijn ook de sanitaire stops. We starten om 19.00 u. en er zijn er bij die nog wel op tijd kunnen eten en anderen weer juist niet en dat wil wel eens wat last geven.
Zo zijn de snelheidsverschillen wel verklaarbaar. De inspanningsniveau’s zijn zeker kleiner.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.