Vakanties!!

Geplaatst: 12/07/2015 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

De foto is van: Droomplekken

De foto is van: Droomplekken

Vorige week begonnen de vakanties in het noorden van Nederland al deze week is midden van het land aan de beurt en volgende week het zuiden. Maar hoe je het ook draait of keert en wanneer je ook aan de beurt bent altijd is de vakantie een onderbreking van het gewone trainingsritme. Nu kun je wel zeggen ik doe in mijn vakantie niks maar je najaarsevenement schuift er niks verder door naar achter. En natuurlijk maakt het verschil of dat je vroege of een late marathon loopt in het najaar. Tussen de eerst en de laatste zit zo maar 6-8 weken verschil in.

Voor de mensen waar ik een schema voor schrijf plan ik in hun vakantieperiode niks in. Ik verwacht van hun dat ze zoveel discipline aan de dag leggen dat ze conditioneel zeker niet slechter thuiskomen dan toen ze gingen. Beter hoeft ook weer niet maar slechter zeker niet. Zou ik wel trainingen op hun schema zetten dan voel ik dat alsof ik invloed uitoefen op zo’n vakantie en dat is allerminst mijn bedoeling. Dus alle vrijheid om je eigen plan te trekken.
Train je onder de vakantie wel door doe het dan zeker in de eerste dagen wat kalm aan. De vermoeidheid van de voorbereiding en de reis zit vaak in de eerste dagen nog in de weg. Ook de omgeving is vaak een stuk anders misschien is het wel heuvelachtig. Of de temperatuur is er heel anders. Even wennen aan de nieuwe omstandigheden kun je daarna best aan de bak.

Voor het mooi hoef je niet eens zo ver weg. Nog geen 3 km!

Voor het mooi hoef je niet eens zo ver weg. Nog geen 3 km!

Zijn de temperaturen wat aan de hoge kant loop dan vroeg in de morgen of wat later op de avond. Lopen in de “randen van de nacht” kan best leuk zijn. Let dan wel op je route want je bent zo de weg kwijt. Neem in elk geval voldoende drinken mee want zou je loopje wat langer uitvallen dan je bedoeling was dan heb je in elk geval nog wat. Misschien is een energiereep of wat druivensuiker ook wel handig. Ik zou mijn telefoon ook meenemen kun je altijd hulptroepen inschakelen mocht dat nodig zijn en in de meeste gevallen ben je zelf ook bereikbaar. Het mooiste zou zijn als je met een groepje op stap zou kunnen. Na een paar dagen op je vakantieadres ben je er vaak al snel achter of er ook gelijkgestemden in je omgeving zijn. Een afspraak is dan zo gemaakt. Wel zo leuke maar zeker wel zo veilig.
Neem je een aantal dingen goed in acht dan zijn er niet veel trainingsdagen nodig om conditioneel niet slechter thuis te komen dan toen je ging. Vanuit die positie is er redelijk snel naar je marathon toe te trainen gewoon omdat we een deel van de voorbereiding voor je vakantie al deden.

Ik wens in elk geval iedereen een prima vakantie toe.

Advertentie
reacties
 1. tanjaslagter schreef:

  Jij ook een fijne vakantie. Ik heb de mijne er alweer op zitten. Heerlijk gewandeld in de Oostenrijkse alpen en twee maal hardgelopen in de bergen. Genieten met een grote G!

 2. djaktief schreef:

  Vorig jaar liep ik een maand niet tijdens de vakanties. Toch pakte ik het snel weer op daarna. Dit keer wil ik op halve marathon niveau blijven, daarom ga ik er nu nog maar gauw eentje lopen.
  Fijne vakantie Tiny en tot Zeeland waarschijnlijk.

  Groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.