Heerlijk duurloopje!

Geplaatst: 14/07/2015 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmorgen,

Hier kwamen we vanavond ook langs. Aanzienlijk natter dan  destijds!

Hier kwamen we vanavond ook langs. Aanzienlijk natter dan destijds!

Minder heet dan de afgelopen weken met die on-Nederlandse temperatuur. Gisterenavond was het echt heel anders. Buienradar was niet nodig om te weten dat we het niet droog zouden houden. Buien? Ja…overigens was het er maar eentje maar die hield ons wel de hele duurloop gezelschap. Het was niet koud en vrijwel windstil. De groep was niet zo heel erg groot. Vanaf het begin was het eigenlijk al wel duidelijk dat er vanavond lekker werd gelopen. De eerste km’s werden alleen nog maar nat van de regen maar naarmate de tijd verstreek begonnen de smalle paadjes beekjes te worden. Dan het laatste stuk maar een paar verharde fietspaden op. Van hetzelfde laken een pak ook beekjes geworden ondertussen.

Er stond vandaag 100′ op het programma. Door de omstandigheden van vanavond ben ik wat gaan improviseren met de route en kreeg ik een paar keer de vraag van: “weet je nog wel waar we zijn?”  Meestal krijgen ze als antwoord dat ze dat zelf wel zien als we paar km verder zijn. Heel verrassend komen ze dan tot de ontdekking: “Hé…zijn we hier dat had ik niet verwacht” Zo zie je maar dat als je wat rondslingert en wat zigzagt dat er dan veel al snel de weg kwijt zijn. Komt ook deels dat ze zelf niet op de route hoeven te letten. Doen ze dan ook niet tenminste aan het hoge klepgehalte te horen. Het “klepgehalte” een maat voor het tempo wordt het te stil dan is het te pittig maar blijft het zoals gisteren dan weet ik dat er een aantal lopers en loopsters met een goed gevoel naar huis gaan. Hun zelfvertrouwen een stevige duw in de positieve richting gezet.

Wat een heerlijk loopje zo had ik nog wel een stukje verder gewild.

 

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.