Verkoeling!

Geplaatst: 04/08/2015 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag,

Hier hadden wij geen plaats!

Hier hadden wij geen plaats!

Altijd is er wel iets op de weersomstandigheden aan te merken. Dan te koud, dan te warm of te nat. Ik vond het gisteren wel erg warm maar niet te warm. Maar of het aan de temperatuur of aan de vakantieperiode lag dat de groep iets minder groot was dan gewoonlijk? Er stond bijna twee uur op de lijst. Vertrokken met de intentie om te zien hoe het zou lopen. Mocht het te warm zijn dan korten we  de looptijd wel wat in. Iedere 20′ een stopje om ook echt goed te drinken. Blijf je doorlopen dan drinkt de ene loper al wat beter dan de ander. Een bijkomend voordeel is dat er ook meteen sanitaire stops gemaakt worden.
Het eerste deel van de route weliswaar wat zwaardere paden maar wel in de schaduw. Na het derde drinkstopje na iets meer dan een uur onderweg zegt een van de aanwezige dames dat het niet meer zo geweldig goed ging en dat ze waarschijnlijk niet de volledige tijd mee zou kunnen volmaken. Precies op het meest verre punt van onze startplaats. Alleen via de kortste weg terug is nooit geen optie. Altijd tenminste met twee.

Even wachten tot we aan de beurt zijn;-)

Even wachten tot we aan de beurt zijn;-)

Even overleggen met de rest wat te doen. Met de hele groep richting startplaats wordt voor gekozen en als we daar zijn dan maar  zien wie er nog een lusje doet. Op de terugweg komen we door het begrazingsgebied en er liggen nog al wat poelen die permanent gevuld zijn met water.
De Schotse Hooglanders maken daar gretig gebruik van om verkoeling te zoeken. We konden het niet laten om op een afstandje even er bij gaan te zitten en er van te genieten.

Met een kleine 90′ zijn we terug bij het startpunt. Niemand die ook nog maar enigszins de behoefte had om nog een lusje van een halfuur te doen. Tempo en afstand aanpassen naar de omstandigheden. Toch nagenoeg 12 km gelopen.

Volgende week maandag gaan we weer.

Advertentie
reacties
  1. Elsa schreef:

    Dat hebben ze goed bekeken, die Schotse Hooglanders!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.