Nattigheid!

Geplaatst: 18/08/2015 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

Er om heen? Of er doorheen? Weinig keus!

Er om heen? Of er doorheen? Weinig keus!

Hebben we al een aantal weken lopen te klagen dat het met het lopen van je duurlopen zo verschrikkelijk heet is  hoefde dat gisteren dus helemaal niet. Hier was het in elk geval op maandag geen moment droog geweest en als ik buienradar moest geloven zou er ook weinig kans bestaan dat het nog droog zou gaan worden.
Op naar Naat Piek eens zien wie er met me mee zou gaan. Daar aangekomen kreeg ik snel de vraag? “zou ik een jasje aandoen”? Natuurlijk kun je een jasje aandoen maar met deze regen weet ik heel zeker dat je tot op je vel nat wordt dus ook alles wat je aan hebt wordt dat ook. En natte kleding beschermt je ook niet tegen de kou. Eigenlijk hoe minder je aan hebt hoe minder dat er ook nat wordt.

Met 15 lopers/loopsters op pad voor 1:55′ dat was tenminste wat het schema aangaf. In de eerste paar km weet iedereen de voeten nog redelijk droog te houden. Plassen ontwijken of er over springen. Tot je op een punt bent waar je er niet meer omheen kunt en dat er toch wat natte voeten gaan ontstaan. Dan is er ook geen houden meer aan. Op wat smallere paadjes liep ik mee op kop en hoorde wat er achter me gebeurde. Soms leek het er op dat er iemand in de plassen viel. Maar er werd er met zoveel geweld doorheen gestampt dat alles en iedereen in de buurt nat was. Je merkte overigens niet eens meer dat het regende. Kleuterklas op schoolreis!!

Uiteindelijk was ook iedereen van top tot teen nat. Maar ook het wonderlijke was dat iedereen maar dan ook echt iedereen het gevoel had dat ze een fantastische duurloop hadden gelopen. En zeg nou zelf je doet een droog shirt aan, je gaat huis naar neemt een douche of een bad en wie doet je nog wat!

Zeker weten dat ook deze keer de thuisblijvers hartstikke ongelijk hadden. Ze hebben in elk geval 16 km modder- en plassen gestamp gemist.

Advertentie
reacties
  1. Rene schreef:

    Het is alleen jammer dat hardloopschoenen er zo slecht tegen kunnen, vooral het bovenwerk. Na afloop de inlegzolen en veters eruit halen en stukken krant in de schoenen proppen. Als het goed is zijn ze dan binnen 24 uur weer droog, mits ze binnenshuis op een droge plek staan te drogen. Voor wie dagelijks loopt of slechts een rustdag per week heeft is dat reden om een extra paar hardloopschoenen te gebruiken, zodat je altijd in droge schoenen loopt.

  2. Peter Kuijpers schreef:

    Ik was er één van. Homo Ludens. De spelende mens.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.