Doodlopende weg?

Geplaatst: 08/09/2015 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmorgen,

Bijna als pannenkoeken zo groot!

Bijna als pannenkoeken zo groot!

Na een enerverend weekend wat beweging betreft stond er gisterenavond een duurloop van 2 uur op het programma en als je vertrekt om 19.00 u. dan weet je zeker dat je in het donker verzeild raakt. Met de route probeer ik er dan rekening mee te houden dat het laatste stuk van ons rondje over een verhard pad loopt. Zo ook gisterenavond. De aanloop, nog met ruim voldoende licht, was voor een deel nog door het begrazingsgebied waar de Schotse Hooglanders voor het winterseizoen hun laatste kalfjes ter wereld brengen. Gisteren troffen we nog een moeder met een kleintje dat zeker nog geen week oud was. Een groot deel van het navelstrengetje van het kalfje zat er nog aan.
Even verderop haalt het eerste paardje van een kudde van 15-tal ons in. Geen denken aan dat we ze kunnen bijhouden. Wat mij betreft mogen ze.
Vanavond zagen we ook weer de eerste grote paddenstoelen met een bruine hoed bijna zo groot als een pannenkoek. Allemaal tekenen van een naderende herfst.

Imposante beesten die wisenten!

Imposante beesten die wisenten!

Ik kom op een plek uit waar we echt niet zo vaak komen met de gedachte als ik dan daar uitkom kan ik mooi over het verharde fietspad terug en dan is de twee uur wel vol. We draaien een landweggetje in met een bordje: “Einde verharding na 200 m”  Oké…. dat zal dan wel maar ook over een onverhard pad is te lopen. Even later bij de rand van een bos is er helemaal geen pad meer en het wordt inmiddels al aardig donker. Wel is er een wei dan maar onder de draad door. Pas op er zit misschien wel stroom op. Dwars over de wei dan maar en dat hebben we geweten. Kijk als je voldoende licht hebt dan zijn koeienvlaaien nog wel enigszins te ontwijken maar niet als het nagenoeg donker is. Het werd even glibberen en glijden. Na de wei te zijn overgestoken weer onder het prikkeldraad door komen we op een onverhard pad echt midden door het bos.
Als mijn richtingsgevoel me niet zou bedriegen dan zouden even verderop bij het bedoelde fietspad uitkomen. Het bedroog me niet.

Zoals ik al zei er lopen in het begrazingsgebied van de Maashorst echt heel veel Schotse Hooglanders. Bij wijze van experiment komen daar het volgende jaar nog een aantal wisenten bij. Ben wel benieuwd hoe dat dan gaat worden. Gaan de dames van deze groep daar nog mee? Nu lopen de hartfrequenties vaak al aardig op.
Nog twee weken van start bij Naat Piek en dan over naar ons stadion. Dan is het echt herfst!

Advertentie
reacties
  1. Hedwig schreef:

    Tiny, zo grappig: ik kwam vandaag op een blog terecht van een dame die jij naar de marathon van Amsterdam toe hebt getraind ! Hartstikke leuk! Wilde ik je toch even laten weten! Groetjes Hedwig

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.