De voorlaatste!

Geplaatst: 10/09/2015 in sport
Tags:, , , ,

Donderdagmiddag,

Deze is net een kanten kleedje!

Deze is net een kanten kleedje!

Niet koud maar toch lekker fris als om even voor 8 uur de deur uitloop voor een rustige duurloop van 3 uur. Het mag ook iets langer maar even zo goed ook iets korter. Een marge van 10’plus of min daar zie ik het vandaag niet op. Na ruim 5′ zie ik Maria al op de afgesproken plek. Het is toch een riante uitgangspositie om je langere duurlopen overdag en in goed loopgezelschap te kunnen doen.
Ook een geluk dat je met je marathonvoorbereiding allebei in dezelfde fase zit. Maria mag op zondag 4 oktober in Brussel en ik op zaterdag in het Zeeuwse. Zij gaat met een groot gezelschap van haar donderdagavondgroep of de halve dan wel de hele marathon lopen. Er verschil ik mag alleen. Nou geloof ik er niks van dat ik me er eenzaam ga voelen. Ik verheug me best op het feit dat ik er weer veel bekenden ga ontmoeten.
Een verschil met voorafgaande jaren is wel dat ik er geen weekend van maak maar dat ik op zaterdagmorgen heen en op zaterdagavond ook weer terug ga.

Maar terug naar onze duurloop. Via de Leijgraaf richting Bedaf. Afgesproken dat we daar vandaag niet teveel los zand en heuveltjes meenemen. Van Bedaf via wat onverharde landweggetjes komen we uit bij de Meuwel. Tijdje geleden dat we hier waren. Tenminste het waarschuwingsbordje dat er gevaar is voor besmetting met blauwalg nog nooit  eerder gezien. Nou ja…wij zwemmen toch niet. Zwemmen is tenslotte voor vissen.
Na de vijver over het wildviaduct naar de Slabroekse heide. Het echte mooie paars is er al weer vanaf. Het najaar komt eraan.

Mijn 8ste startnummer van hier.

Mijn 8ste startnummer van hier.

In de verte een loper die ons tegemoet komt. Ik zeg tegen Maria kun jij aan het lopen zien wie het is? De loper is geen lid van onze club en toch zag ik aan zijn loopstijl wie of het was. Ik had gelijk.
Even later een wandelend stel. Even kletsen want zij liepen beiden wel ooit bij onze club. Huh?…zei hij, op mijn klokje kijkend, zijn jullie al zolang onderweg? In zijn optiek kon dat niet waar zijn en we moesten nog bijna 3 kwartier. Met deze wandelaar liep ik in de beginjaren’80 ooit mijn eerste halve marathon.

Met nog een halfuurtje te doen komen we bij Naat Piek als de bostrainingsgroep van onze club net ook weer terug komt van hun training. De trainster op de fiets mee tegenwoordig?

Het laatste stuk via de geluidswal van de N265 richting huis. Bijna 10′ langer onderweg geweest dan 3 uur. Volgende week nog zo een en dan moet het maar weer lukken om in Zeeland redelijk te kunnen lopen.
Deze duurloop ging gewoon goed!

Advertentie
reacties
 1. Elsa schreef:

  Het klinkt als een fijne, relaxte duurloop. Nu aftellen dus. Het gaat in Zeeland vast ook weer ‘gewoon goed’!

 2. Ruth schreef:

  jij bent er klaar voor! 🙂

 3. djaktief schreef:

  Prachtig die foto en veelbelovend gelopen weer.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Bjorn paree schreef:

  Goed bezig !

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.