Laatste lange?

Geplaatst: 17/09/2015 in sport
Tags:, , , ,

Donderdagavond,

Overblijfsel van landbouwgrond?

Overblijfsel van landbouwgrond?

Laatste lange duurloop dat geloof je zelf toch niet. Natuurlijk niet maar wel de laatste keer voor 3 uur de deur voordat ik aan de start sta voor mijn 8ste deelname aan de Zeeuwse Kustmarathon op zaterdag 3 oktober. Volgens mij heb ik nog nooit voor een marathon zo veel lange duurlopen gemaakt. Ik snap ook wel dat het niet strikt noodzakelijk is maar die zwerftochten over Bedaf en de Maashorst zijn zo leuk.
Ook vanmorgen weer even voor 8 uur de deur uit. Even later tref ik mijn loopmaatje Maria. Onze doelen lopen vandaag iets uiteen. Zij gaat voor twee en ik voor drie uur maar je kunt dan op z’n minst een stuk samen lopen.
Maria gaat met een flinke groep naar de marathon dan wel de halve marathon van Brussel op 4 oktober.

Weids uitzicht vanaf dit punt.

Weids uitzicht vanaf dit punt.

Na ruim 90’lopen onze wegen uit elkaar zij richting huis en ik nog een ommetje. Het stuk dat ik in ga is vlakker dan het mulle zand en de heuveltjes Bedaf. Nu ook minder bos en ik merk dat het af en toe wat regent. Daar heb ik nou mijn petje voor opgezet zodat mijn bril wat verschoont blijft van waterdruppels. Het helpt echt.
Ik loop nu een stuk waar ik best wel wat vaker loop maar de gemetselde put zag ik nog niet eerder. Ik denk dat de put, nu droog, een overblijfsel is van wat een jaar of 15 geleden nog landbouwgrond was.
Wat is het veranderd in die tijd en over 15 jaar zal het er weer heel anders uitzien.

Even later kom ik uit bij Naat Piek en dan is het nog ruim 5 km naar huis. Nu begint het echt te regenen. Na 3:03′ ben ik thuis.

Heerlijk gelopen.

Advertentie
reacties
  1. Rene schreef:

    Ik twijfel er niet aan of je de afstand wel aan kunt. Aangezien de Zeeuwse Kustmarathon niet echt vergelijkbaar is met een stadsmarathon (of een marathon-op-de-weg in het algemeen) qua eindtijd, is wellicht veel lang werk qua beleving toch de betere voorbereiding, alhoewel het iets ten koste gaat van de snelheid. Geniet met volle teugen van het komende Zeeuwse avontuur!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.