De EkoPlazaloop!

Geplaatst: 21/09/2015 in sport
Tags:,

Maandagmiddag,

Start/finish gevaarte

Start/finish gevaarte

Schreef ik vorige week al dat het voor onze club een druk weekend was dan ging dat voor het afgelopen weekend dubbelop. Als sinds een groot aantal jaren organiseren wij een wegwedstrijd, met de start vanaf de baan, meestal heb je dan de keuze tussen een 5, 10, of 15 km. Je kunt ook met een estafetteteam inschrijven. Nu in de laatste jaren is de biologische supermarktketen EkoPlaza hoofdsponsor van deze loop die sindsdien dan ook de EkoPlazaloop heet.
Maar voor dit jaar vroeg deze sponsor of dat wij eens wilde nadenken om de start te verleggen naar de markt in Uden, dus midden in het centrum. Oké…dat is een heel ander verhaal dan dat we tot nu toe gewend zijn. Maar goed uitdagingen zijn er niet om uit de weg te gaan maar juist om aan te gaan.
Het spreekt voor zich dat je eerste contacten hebt met de gemeente voor de vergunning. Wat kan en wat mag er.
Uiteindelijk de neuzen allemaal in dezelfde richting was het dan afgelopen weekend zover. Je staat er niet bij stil wat er allemaal nodig is want thuis heb je alles bij de hand. Op locatie is dat wel wat anders. Neem alleen het aantal dranghekken dat je nodig hebt. Neem het aantal tenten dat je nodig hebt. Neem het aantal meters verlengkabel en bijbehorende stroomvoorziening dat je nodig hebt.
Om maar eens een voorbeeld te noemen. In de horecatent wordt bv. koffie geschonken iets anders ook wel overigens. Drie koffiezetapparaten van 5600 Watt elk. Allemaal zaken waar wel over nagedacht moet worden.

Zoiets dat lukt nou eenmaal niet met de kruiwagen!

Zoiets dat lukt nou eenmaal niet met de kruiwagen!

Met een tiental vrijwilligers op zaterdag, gelukkig konden we er al terecht, al flink wat werk verzet. Vervolgens zijn die vrijwilligers op zondagochtend ook al weer in touw. Maar tegen de tijd dat de start zou plaatsvinden was alles kant en klaar. Het zag er gewoon heel erg feestelijk uit. Ja…ik had ook ingeschreven voor een 10 km. Vlug mijn werkplunje uit en mijn loopspullen aan. Mijn collega trainer van de zaterdaggroep staat al op een grote podiumwagen een warming up voor de lopers te draaien alsof het haar dagelijkse werk is.
Om klokslag 13.00 u. is de start, die van de halve marathonlopers starten 1100 m achter ons en gaan dan hun 4 rondjes in van 5 km.
Na dat ik over de streep ben begin ik op een heel gereserveerd tempo. In de eerste twee km loop ik in de buurt van een aantal lopers en loopsters en ik ken ze. Die zijn te hard van stapel gelopen. Natuurlijk heb ik dat van tevoren gezegd: “start heel rustig en bouw je snelheid op”. Het enige wat ik nog doen kan is in het voorbij lopen nog eens herhalen:  “waarschijnlijk iets te voortvarend van start”? Maar ja het kwaad is al geschied.

Ondanks het gesjouw van zaterdag en vanmorgen en een trainingsweek van bijna 75 km vallen de eerste niet eens tegen. Een doorkomst na 5 km in een nettotijd van 23’41″als ik dit kan consolideren ben ik tevreden. De fietsbrug, een bultje in het parcours, loopt gemakkelijk eigenlijk. In de laatste km zie ik op mijn klok dat ik redelijk in de buurt blijf van de tijd van het eerste rondje. Ik klok af in een tijd van 47’08”. Het tweede rondje 15″sneller.

Even uitzweten en mijn werkplunje maar weer aan want straks moet de markt weer helemaal schoon worden opgeleverd. Rond 20.00 u. zitten we met een aantal mensen nog iets te drinken en al dingen na te bespreken met een voldaan gevoel van een prachtig evenement op de kaart te hebben gezet.

Gewoon volgend jaar maar eens meedoen.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.