Het begint al al weer op te schieten!

Geplaatst: 29/09/2015 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag,

Eigen dijkbeschoeiing maken!

Eigen dijkbeschoeiing maken!

Nog een paar dagen en dan mag ik zaterdag weer van start op de Kustmarathon. En ik denk dat iedere loper, onervaren of ervaren, altijd weer de kriebels krijgt in zo’n laatste dagen voor de start. Al weet je nog zo goed dat je goed voorbereidt bent er zijn altijd wel wat onzekerheden die je wat onderuit proberen te halen. De onzekerheid en de onbekendheid zit hem voor mij deze keer in het feit dat we deze keer geen weekend in Zoutelande geboekt hebben maar dat ik op de marathon dag hen en weer terug moet. Gelukkig gaat mijn oudste zoon mee die me gaat afzetten in Brugh-Haamstede anders moest ik wel hel vroeg van huis. Overigens zou ik dat niet zo bijzonder erg vinden. Ik deed dat al eens vaker met de Slachtemarathon een aantal jaren geleden.
Maar goed met deze onzekerheid moet ik maar mee zien te dealen.
Gisterenavond liep ik met de groep mijn laatste duurloopje op het verzorgen van een baantraining op woensdag en een kort los looprondje op donderdag na dan. Als ik voor mezelf spreek dan is het voor mij goed om toch wat bezig te blijven. Mijn lijf wordt er anders maar onrustig van.
Een ander zal er van zeggen je moet je krachten sparen. Oké…dat een ander dat zegt is prima. Ik ga er van uit dat een goed lichaam zich heel snel herstelt van wat geringere inspanningen zou het dat niet doen dan klopt er gewoon iets niet. Mijn visie is blijf ook in de laatste week gewoon voor je marathon wat rustig loopwerk doen.

Het duurloopje van gisteren was voor de eerste keer weer op de verharde ondergrond en niet in het bos. Ik merkte het gisterenavond wel aan mijn benen. Vanmorgen al weer over.

Nogmaals:  “Een goed lijf kan er tegen en bij een slecht lijf helpt het toch niet”.

Advertentie
reacties
 1. Rene schreef:

  In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt blijkt uit onderzoek onder atleten dat korte intervaltrainingen beter zijn als voorbereiding op een wedstrijd dan een rustige duurloop of zelfs rust. Ik heb dit zelf twee keer (Tilburg Ten Miles, Posbankloop, beide in september dit jaar) uitgeprobeerd met veel succes. Alhoewel ik nog geen marathon gelopen heb met deze manier van voorbereiding, schijnt zogenaamde “progressieve tapering” voor een belangrijke wedstrijd van toepassing te zijn op afstanden tussen 800 m en de marathon, zeg maar alles waar je niet vanuit startblokken start.

  Ik heb er iets over geschreven op mijn weblog (zie het kopje “Tapering”, onderaan het artikel):

  https://stokachterdedeur.wordpress.com/2015/09/02/deze-week-de-tilburg-ten-miles/

  Veel succes, Tiny (en anderen die de Kustmarathon gaan doen)!

 2. Esther schreef:

  Heel veel succes! Een marathon houdt altijd zijn onzekerheden, ongeacht hoe ervaren je bent, jij weet dat. En je weet ook dat het startschot alle onzekerheden wegneemt en je alleen nog maar hoeft te lopen, eten, drinken en finishen. Alle vertrouwen in dat je het deze keer ook weer gaat lukken!

 3. djaktief schreef:

  Alle goeds voor jouw kustmarathon en het familiegebeuren Tiny!

  Groetjes,

  Dorothé

 4. RunningGerard schreef:

  Heel veel succes Tiny

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.