Clubbladbezorging!

Geplaatst: 01/10/2015 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

De laatste uitgave van ons blad.

De laatste uitgave van ons blad.

In de beginperiode dat ik bij onze club kwam was er eigenlijk maar een manier om je leden te bereiken en dat was via het clubblad. Het kwam een keer per maand uit. Het was destijds heel gewoon dat alles door de stencilmachine ging. Een plukje vrijwilligers deden op de laatste maandagavond van de maand  steeds rondjes om een grote tafel om alle blaadjes in de juiste volgorde bij elkaar te rapen. Vervolgens moest alles aan elkaar geniet worden en op de juiste aantallen in tassen gedaan worden zodat verschillende bezorgers het blad het blad konden thuisbezorgen.
Het was ook in die tijd dat ik als vrijwilliger bij de Brandweer Uden in dienst was.
Ook hier was de techniek nog niet zover dat je met een GPS systeem naar het juiste adres werd geleid. Stratenplannen en kaarten daar moest je het mee doen. Nu zat bij een nieuwbouwwijk het stratenplan dermate onlogisch in elkaar dat we herhaaldelijk een langere aanrijtijd hadden als strikt genomen noodzakelijk was.
Ik kon daar heel slecht tegen. Daarom vroeg ik of ik bezorger kon worden in die desbetreffende wijk. Dat kon eigenlijk met onmiddellijke ingang. Begonnen met een aantal van… ja het varieerde al eens wat van 10- 15 stuks.
Ook in die tijd groeide het aantal recreanten, trimmers in die tijd, binnen onze club en schreven ook al eens een stukje over hun wedstrijd. Daar werd in die periode vooral de de wedstrijdgroepen nog al raar tegenaan gekeken ja…zelfs wat lacherig over gedaan. Met het gevolg dat het blad aardig in kwaliteit achteruit liep.
Maar ondanks alle moderne communicatiemiddelen is een fysiek blad in je handen te hebben altijd erg leuk.
Een commissie heeft er zich eens over gebogen en besloten te gaan voor kwaliteit en geen maandelijkse uitgave meer maar dit te beperken tot 6 keer per jaar.
De redactie van het blad draait nu een  paar jaar en het blad heeft enorm aan kwaliteit gewonnen.

Het enige dat blijft is dat het blad gewoon nog steeds bezorgd moet blijven worden. Ik heb mijn wijk ook nog altijd en geen 15 maar meer dan 30 stuks. En zeg nou zelf is een uurtje rondfietsen met zulk mooi weer een straf?

Nee…toen ik eenmaal die wijk had zijn we elk geval daar nooit meer verkeerd gereden met een brandweerwagen.

Advertentie
reacties
  1. John Goossens schreef:

    hoi Tiny, knappe prestatie. Dit was mijn eerste marathon, en de duinen naar zoutelande waren inderdaad verschrikkelijk. Verder een mooie tocht. Succes met je 10e en misschien tot volgend jaar 🙂

  2. Elsa schreef:

    Leuk om te lezen hoe zo’n clubblad door de jaren heen verandert. Als het goed is wordt mijn blogje van de Run Bike Run afgelopen augustus nog afgedrukt in het clubblad van de organiserende triatlonvereniging.

    Ik wens je heel veel succes en plezier bij jouw kustmarathon morgen en ik ben benieuwd of je er nog een nieuwe kei uit kan slepen. Het weer ziet er in elk geval gunstig uit.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.