Duurloopje!

Geplaatst: 08/10/2015 in sport
Tags:, , ,

Donderdagmiddag,

De Leijgraaf.

De Leijgraaf.

Alleen op pad op donderdag dat overkomt me niet zo vaak. Vanmorgen was het weer eens een keer zo. Nu een aantal dagen nadat ik afgelopen zaterdag in het Zeeuwse liep stond er een uurtje op het programma. Ik heb dan wel een rondje dat dan goed te belopen is. Deels verhard maar ook grote stukken onverhard. De onverharde stukken hebben toch wel mijn voorkeur. Maar ja..als ik bij mij thuis vertrek zit er al niet veel anders op dan ook op verharde stukken te lopen.
Een deel van mijn route loopt over de Peelrandbreuk. Onberekenbaar of het er nat dan wel droog zal zijn en dat heeft al niet zo zeer met de hoeveelheid neerslag van doen die er valt maar meer met de opstuwing van het grondwater. Waarbij het vreemde verschijnsel zich voordoet dat de hoger gelegen delen het natste zijn.Vandaag hield ik mijn voeten droog.
Na een paar kilometer moet ik door een weitje. De toegang is er afgesloten met een sluisje. De eigenaar van het weitje krijgt een vergoeding om wandelaars en lopers door zijn weitje te laten lopen. Vaak loopt er gewoon geen vee. Vandaag een aantal jonge koeien. Eerlijk is eerlijk ik loop liever dwars door een kudde Hooglanders dan tussen dit jonge vee door. Hooglanders grazen gewoon verder als jij er langs komt of er tussendoor loopt maar dit vee stopt met grazen en staan met z’n allen je glazig aan te staren.
Gelukkig is de oversteek maar amper 100 m.
Daarna is het niet ver meer naar Bedaf. Veel meer dan 1 km zal ik daar vandaag niet lopen. Daarna loop ik gewoon het hele stuk ook weer terug. Ja…ook weer langs het jonge vee. Een ander verhaal wordt het als de eigenaar op de sluisjes de tekst heeft aangebracht:“Pas op voor de stier”.  Als dat zo is dan heb ik al heel snel mijn vluchtplan paraat. Echt niet op begrepen op die kolossen van tussen de 1000 en de 1250 kg.
Maar vandaag heb ik alleen met de vaarzen rekening te houden. De benen deden het ook vandaag voortreffelijk.

Gisteren ook nog eens even gekeken hoe de tijd van deze marathon was in vergelijking met de vorige edities. Blijkt dat deze de snelste was sinds 2011. Kijk hier maar eens.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.