Crossen!

Geplaatst: 15/10/2015 in sport
Tags:

Donderdagmiddag,

Een plaatje van Heuvelrugcross 2007

Een plaatje van Heuvelrugcross 2007 (foto Toon)

Bij de meest atletiekclubs zijn of het einde van september of in het begin van oktober de clubkampioenschappen. Vaak in een meerkamp vorm. Daarna is er zeker voor de baanatletiek een rustmaand. De hele maand oktober wordt er niet hard getraind. Begin of half november pakken ze de training weer op en werken, zeker als het om lopers gaat, naar het cross seizoen toe. Het crossseizoen dat tegen het einde van november zo’n beetje begint. Die duidelijke afbakening van seizoenen is bij recreanten veel minder aan de orde of zichtbaar. Een recreant wil gewoon het hele jaar door in vorm zijn en zijn wedstrijdplanning zit dan ook altijd vol. Soms is het niet zo raar dat en nog al wat lopers in de lappenmand zitten.
Te weinig de verhouding arbeid en rust in de gaten gehouden.
Ook bij onze club hebben een aantal crossen. Het huidige aantal staat op 4 maar in het verleden waren er dat soms wel 6 of 7.  Dat was een beetje teveel en het aantal deelnemers liep dan ook dramatisch achteruit. De commissie voor wedstrijdzaken heeft een paar jaar terug weer voor een wat frisse wind gezorgd en het aantal deelnemers is nu weer op een niveau dat je kunt zeggen. Kijk.. hier doen we het toch voor.

Dit seizoen is een jubileum omdat we voor de 40ste keer onze crosscyclus organiseren.
De 4 crossen zijn allemaal op een verschillende locatie dat maakt het juist zo leuk om mee te doen. Ik hoor nu al een paar mensen roepen ja…maar het is op ongelijk terrein ja…maar er zitten bultjes in ja..maar er zit stukken in met los of mul zand en de laatste ja..maar is ik houd dat nooit geen 10 km vol. Flut argumenten. Al onze loopjes zijn idd. ongeveer 10 km lang maar lopen ook over meerdere ronden dus als je kunt er zo na iedere rondje uitstappen.

Dezelfde cross maar dan in 2014 (foto Arjan)

Dezelfde cross maar dan in 2014 (foto Arjan)

Moet ik een cross anders zien dan een trail? Bij een trail loop je meestal een traject over 1 grote ronde en bij ons mag je 6 of 7 keer rond. Wel zo gemakkelijk voor je supporters. Om de kosten hoef je het ook niet te laten want per keer los inschrijven kost het je 3 €.  Schrijf je voor alle 4 in, de inschrijving daarvoor gaat de komende week open, en dat kost dan een tientje.

Kijk hier maar eens voor meer informatie met de opmerking dat de link om in te schrijven nog niet werkt.

Wat zou ik het leuk vinden als er wat inschrijvingen van buitenaf kwamen. Gewoon uit ervaring weet ik dat het leuk is maar buiten dat  word je er erg sterk van. Een prima opstap voor een voorjaarsevenement. Twijfel? Niks twijfel gewoon doen.

Advertentie
reacties
  1. Elsa schreef:

    Klinkt leuk, Tiny!
    Ik ben nog wat aan het rondneuzen voor de komende maanden. Hier in de buurt zijn ook wat crosscompetities, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat ik doe.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.