Wintertijdchallenge!

Geplaatst: 25/10/2015 in sport
Tags:

Zondagmiddag,

wintertijdchallengeVorig jaar liep een van onze leden ergens, ik weet niet precies waar, een loopje precies in de tijd dat de klok een uurtje wordt terug gezet. Je krijgt bij die overgang zomaar een extra uur in de schoot geworpen. Hij trok aan de bel bij een paar hardloopcollega’s met de vraag zouden wij zoiets ook niet eens bij onze club kunnen organiseren. Na wat overleg en wat brainstormen zijn ze met een viertal begonnen om ook bij ons een loopje in de nacht van 24 op 25 oktober te organiseren.
Er was de mogelijkheid om zowel hard te lopen of te wandelen hiermee is het meteen een heel laagdrempelig sportief gebeuren.
Dat loopje was dus afgelopen nacht. Zelf heb ik nog even getwijfeld of ik wel mee zou doen. De afgelopen week was al best intensief geweest met de overname van een training op dinsdagavond.  Er zit dan in geen lopeloze dag tussen in 6 dagen.

Startschot door wethouder Thijs Vonk (foto Toon/Annelieke)

Startschot door wethouder Thijs Vonk (foto Toon/Annelieke)

Maar goed reclame maken om deel te nemen binnen je groepen en zelf je gezicht niet laten zien dat kan eigenlijk niet en mijn gezicht laten zien en niet meelopen dat kan ik dan weer niet. Zodoende stond ik afgelopen nacht om iets voor twee uur op onze baan aan de start om een uur en 1″ te lopen. Als je dan net na drie uur over de finish komt heb je jouw afgelegde afstand binnen 1′ gelopen. Een scherper PR loop je niet meer.
De omstandigheden waren schitterend te noemen. Het was niet koud er stond geen wind en het was droog. Een kwartet van de zaterdaggroep die in het voorjaar zijn begonnen met Start to Run gingen vannacht de uitdaging aan om voor het eerst in hun leven een 10 km te lopen onder het uur. Een knappe uitdaging voor midden in de nacht op een donker parcours.

Mooi ruim 10 km binnen het uur!! Proficiat! (foto Toon/Annelieke

Mooi ruim 10 km binnen het uur!! Proficiat! (foto Toon/Annelieke

Zelf ging ik op het rondje van 1200 m rustig van start. ik wilde proberen om in een iets oplopend tempo mijn uur vol te lopen. Gaandeweg kreeg ik er zicht op dat ik wel 10 rondjes zou kunnen lopen. Met nog twee rondjes te gaan zag ik de klok staan op nog 11′ te gaan. Het eerste rondje ging in 6’35” en dan nog 11′ voor twee toeren? Bij het ingaan van de laatste ronde mocht ik niet meer door en moest de laatste minuten op de baan worden gelopen. met nog ruim drie toeren op de baan had om om 3 uur in de nacht iets meer dan 12 km gelopen.
En het kwartet van de zaterdaggroep? Zij haalden alle 4 het doel wat ze zichzelf hadden opgelegd amper een half jaar nadat ze hun eerste meters liepen.

Uiteindelijk is er door de groep deelnemers(75-80) een bedrag bijeen gelopen van ruim 3000 €. Voorwaar een mooi resultaat. Voor herhaling vatbaar!

En vanmorgen? Een bostraining verzorgd en reclame gemaakt om volgend jaar de bostraining te doen in het wintertijdchallenge uur!

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Straf gelopen hoor!

  Nu van de week een keer kalm aan zeker 😉

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Elsa schreef:

  Ik dacht ook gelijk aan de Tiedkwietloop in Steenwijk. Volgens mij hadden ze die al wel vaker georganiseerd.
  Mooie vervanging dit, Tiny! En als je ’s nachts loopt, kun je daarna nog wel je lopeloze dag hebben… 😉

 3. tanjaslagter schreef:

  Gaaf zeg!
  Vorig jaar was in Steenwijk de tiedkwietloop. Las ik een paar dagen na die loop… Het leek me geweldig om daar dit jaar aan mee te doen, maar helaas werd er geen vervolg gegeven aan die loop van vorig jaar.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.