Trainingsloop!

Geplaatst: 01/11/2015 in sport
Tags:,

Zondagmiddag,

Een foto van 2014

Een foto van 2014

Kennelijk een trend die niet meer om te keren is. Je moet steeds, zeker voor de grotere evenementen, vroeger inschrijven. Of je bent anders te laat en zit het vol of je betaald korter naar de wedstrijd toe een stevig bedrag extra. Noemen ze dat in de vakantiewereld niet een vroegboekkorting? Alle najaarslopen zijn nog niet achter de rug of wie voor wat heeft ingeschreven in het voorjaar vliegen al om je oren.
Derhalve zal er ook wel vroeg gepland moeten worden waar en op welk moment je jouw voorbereidingslopen gaat doen.
Over eentje hoef je dan al niet meer te twijfelen want al sinds 2009 organiseer ik hier in Uden een trainingsloop van 30 km die perfect past in de voorbereiding op welke voorjaarsmarathon dan ook. Het komende voorjaar is dat op zondag 28 februari.
Nou snapte ik destijds al dat niet voor iedereen het is weggelegd om zo maar even een 30 km te lopen. Daarom is het traject opgedeeld in twee afzonderlijke stukken van 15 km elk. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan we van start bij mij thuis of van het clubhuis van De Keien Atletiek.

In beide gevallen is er koffie of thee met iets erbij. Na de ontvangst gaan we van start op het tempo van de minst snelle loper. Diegene die graag sneller willen draaien voor 1 of 2 minuten om en halen ons weer in. Vooruit lopen brengt een hoop onrust in de groep en is het tempo niet in de hand te houden.

Dit is een plaatje van de eerste in 2009.

Dit is een plaatje van de eerste in 2009.

Na pakweg 15 km is er een drink- en eetstop. Diegene die maar voor de helft mee willen stappen hier uit en gaan met de auto die voor het drinken zorgde mee terug en die alleen de tweede helft meewillen komen er hier bij.
Nadat we rond zijn geweest, na ruim 3 uur, is het omkleden en douchen. Kunnen we wat drinken en eten. Het spreekt voor zich dat er voor het eten een bijdrage wordt gevraagd.

In al die jaren hebben we onder erg verschillende omstandigheden gelopen. Soms leek het wel lente maar ook liepen we 30 km in de stromende regen maar ook met sneeuw. Ook de samenstelling van de groep wisselt nog al.  Ooit gelopen met 40 man maar ook ooit met nog geen 10.
Het parcours gaat voor het grootste deel over onverhard terrein. Ik noem het geen trail maar sommige stukken zijn zeker trailwaardig. In de aanloop naar februari plaats ik nog wel wat foto’s van de plaatsen waar we langs gaan.

Wil je mee doen vul dan even het formulier in dan weet ik op wie ik ongeveer kan rekenen. Dat hoeft niet onmiddellijk maar op deze manier ben je alvast op de hoogte wanneer je een voorbereidingsloop kunt doen.

We gaan er weer een leuke dag van maken!

Advertentie
reacties
  1. […] Trainingsloop! […]

  2. djaktief schreef:

    Hi Tiny,

    Ik heb me maar gelijk aangemeld, maar ik weet nog niet of het allemaal gaat lukken ivm mijn operatie, maar dat hoor je tegen die tijd wel. Ik heb er nu al weer zin in.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.