Zevenheuvelenloop 2015!

Geplaatst: 10/11/2015 in sport
Tags:

Dinsdagmorgen,

Een foto  van 2006

Een foto van 2006. Tijd 1:02’57”

Zondag 15 november is er in Nederland weer zo’n mega loopfestijn met zo’n slordige 35000 deelnemers en dan praat ik nog niet over de avondloop van zaterdag. Onze club is van oudsher altijd een leverancier geweest van een behoorlijk aantal lopers/loopsters. Zaterdag en zondag zal het niet veel anders zijn. Overigens heb ik er niet enig idee van hoeveel dat er dat werkelijk gaan zijn. Mocht het weer niet al te slecht zijn dan zou het kunnen zijn dat ik ga supporteren en niet alleen mijn clubgenoten maar er lopen zoveel bekenden van mij mee en het is altijd een hele kunst om iedereen te spotten. Dat lukt je nooit.

Zelf loop ik al weer een paar jaar niet meer mee. Dus de teller zal wel blijven staan op 22 deelnames. Het is me te druk geworden. De eerste keer dat ik daar liep, het zal in 1986 geweest zijn, was niet alleen het parcours heel anders en ook de start lag op een heel andere plek en waren er amper 500 lopers aan de start. Ik zeg nadrukkelijk lopers want dames aan het vertrek dat was maar sporadisch. Wat is er in de loop van de tijd enorm veel veranderd in zo’n 30 jaar tijd.
Werd er in die beginjaren de tijden nog handmatig bijgehouden zijn er nu geavanceerde tijdsregistratiesystemen in gebruik genomen waarbij eigenlijk alles mogelijk is. Handmatig klokken van zulke grote aantallen deelnemers zou ook niet te doen zijn laat staan dat iedereen dan voorzien zou zijn van een brutotijd gewoon omdat je handmatig nooit kunt vaststellen wanneer iemand over de startstreep ging. De laatste lopers zijn nog niet gestart voordat de eerste al weer binnen zijn. De gehele startoperatie duurt wel een uur.
Wat ze wel heel goed doen daar is een zogenaamde zandloperstart. Bij de startstreep knijpen ze boel zo bij elkaar dat hoogsten 4- 5 lopers over de startstreep kunnen dus je hebt meteen na de start als loper een zee van ruimte. Als dan iedereen zich ook nog naar juiste loopsnelheid heeft aangemeld voor het juiste startvak hoef je ook nog niet eens veel lopers in te halen.

Zo liepen wij gisterenavond met een groep de laatste voorbereidingsloop voor a.s. zondag. Bewust met paar viaducten erin met als extra opdracht hard naar boven en hard naar beneden. Niet tegen dovemansoren gezegd.
Alle deelnemers heel veel succes gewenst!

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.