Sololoopje!

Geplaatst: 12/11/2015 in sport

Donderdagmiddag,

Onderlangs en op de terugweg er bovenlangs

Onderlangs en op de terugweg er bovenlangs

Sinds ik met pensioen ben vanaf oktober 2004 is het nog niet zo vaak voorgekomen dat ik op donderdag in mijn eentje op stap ga. Altijd waren er wel lopers of loopsters die met me mee op stap gingen. Zo was er Ron, Mari, Alice en Harrie. In een later stadium sloot ook Maria nog aan.
Maar van lieverlee is het groepje kleiner geworden. Oja…soms sluiten er halverwege ook nog wel een eens een paar mensen aan.
In die beginperiode gingen we vaak bij mij thuis van start en na afloop was er koffie en meestal wel een sneetje peperkoek. Mari en Alice haakten als eersten af. Blessures en motivatie de struikelblokken om nog verder mee te gaan. Ron haakte op een zeker moment af omdat zijn werk het niet meer toeliet om overdag mee te gaan. Vervolgens hebben we ons vertrekpunt verlegd naar Harrie. Was efficiënter om van zijn huis te vertrekken. We zaten toch meestal richting Bedaf en dat is nou eenmaal zijn achtertuin.
Tot een jaar geleden ongeveer liep hij steeds mee. Een griepje hield hem een paar weken thuis en vervolgens kreeg hij er een longontsteking overheen. Is daarna weer redelijk mee op weg brak hij met een potje voetbal met zijn kleinzoon zijn enkel. Hij is daar nu nog steeds van aan het revalideren. Op zijn trainingsavond is hij weer mondjesmaat begonnen met de oefeningen mee te doen. Hij komt wel weer op gang. Maar ja…hij is tenslotte ook 71 en dan is opbouwen minder gemakkelijk dan wanneer je 20 bent.

Winterjassen

Winterjassen

En als laatste is ook Maria voorlopig even uit de roulatie. Sinds zij de voorbereiding inging voor haar najaarsmarathon in Brussel heeft ze een heupblessure opgelopen. Aanvankelijk werd artrose als vermoedelijke oorzaak geconcludeerd. Gelukkig bleek na onderzoek dat dat toch niet het geval was. Maar…wat is het dan wel? In elk geval is het nu zo dat ze niet mag lopen.

Tjsa…en dan sta je er alleen voor tenzij er zich iemand meldt dat hij of zij mee wil gaan zoals vorige week met Esther het geval was. Nou is het niet zo dat ik er verschrikkelijk van baal om solo op pad te gaan maar ik vind het vervelender voor mijn collega’s dat ze niet mee kunnen.
Zodoende liep ik vanmorgen in mijn uppie een rondje van ruim 20 km met een pittig middenstuk. In dat gedeelte liep ik nog even 2 rondjes van de Bedafcross van 3 januari  2016 Viel nog niet zo mee want ook hier heeft er wat bosomvorming plaats gevonden en ik herken het bos meestal aan haar bomen en niet aan de open plekken.

Wil je in het vroege voorjaar een keertje op zondag mee voor een langere duurloop (30 km) kijk eens hier en meld je even aan. Ik weet het dat het nog vroeg is maar planningen zitten vol voordat je het goed en wel in de gaten hebt.

 

Advertentie
reacties
 1. Hedwig schreef:

  Jammer dat jullie zo ver weg zijn allemaal…. anders had ik graag eens aangehaakt…. gelukkig kan ik wel meelezen op deze manier, dat is toch ook wat waard.

 2. djaktief schreef:

  Volgens mij heb ik me al aangemeld met natuurlijk wel het voorbehoud van voldoende herstel na de operatie.

  Groetjes,

  Dorothe

 3. Elsa schreef:

  Volgens mij past die lange duurloop wel in mijn planning. Ik had ook al voorzichtig wat op papier gezet inmiddels en het loopt alweer aardig vol. Je krijgt een berichtje als ik er zeker van ben.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.