De Maashorst!

Geplaatst: 06/12/2015 in sport
Tags:,

Zondagmiddag,

Onder de torens woon ik.

Onder de torens woon ik.

De Maashorst, een natuurgebied in ontwikkeling, was een aantal jaren geleden niks anders dan landbouwgrond. Nu, ik denk, een 15-tal jaren verder een prachtig gebied met een oppervlakte van 3500 ha groot.
Een gebied met bos, heide, vennen, poelen, stuifduinen. Een heerlijke speeltuin voor mensen die graag buiten zijn. Zo’n gebied staat niet stil en ieder jaar verandert er wel iets. De komende jaren  worden gebruikt om overbegrazing door Schotse Hooglanders tegen te gaan en wordt er in het vroege voorjaar van 2016 een 15-tal wisenten in het gebied uitgezet. Om de dieren te laten wennen aan hun nieuwe gebied wordt er een stuk van 200 ha gereserveerd als wengebied. Het stuk wordt een jaar voor het publiek afgesloten en een verhard fietspad aan het verkeer onttrokken. Wel zullen er regelmatig excursies of wandelingen zijn door dit afgesloten terrein om ook mensen te laten wennen aan deze formidabel grote beesten.

Kolossale beesten

Kolossale beesten

Volwassen beesten wegen zo’n 750-850 kg en mocht je denken dat deze log uitziende beesten niet snel zouden zijn dan sla je de plank volledig mis want ze kunnen een topsnelheid ontwikkelen van 65 km/u. Dat blijf je dus niet voor.

De reden dat ik hier even over schrijf is dat wij met onze loopgroepen nog wel eens ooit trainen in het stuk dat ze nu gaan afsluiten. Dus vanmorgen van de gelegenheid gebruikt gemaakt om daar nog eens een training te doen voordat we er een jaar lang niet meer mogen komen. Het is best een stukje inlopen voordat we op de plaats van bestemming zijn. In de luwte van het bos eerst wat oefeningen gedaan. Je hebt dan niet in de gaten dat het eigenlijk best hard waaide.
Daarna op een rondje(vierkantje) van ik schat ruim 400 m. onze training gedaan. Een relatief rustige training. Van ieder rondje moest een zijde op tempo gelopen worden dan over op een rustig duurlooptempo en weer een kantje snel en dat gedurende een half uur. Een training waar iedereen weer in kan gooien wat je zelf wilt.
Zelf liep ik tegengesteld aan de groep een soort spiegelbeeld van hun training. Ik deed een rondje snel en vervolgens een kantje rust.

Ik ben toch wel benieuwd hoe er dat hier over ruim een jaar er gaat uitzien!

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Dus de route voor februari wordt ook anders Tiny? Ik train in ieder geval door om te kijken of ik de 30 mee kan doen.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.