sVLU.

Geplaatst: 18/12/2015 in sport
Tags:, , ,

Vrijdagmiddag,

svlu_logoVrijdag is niet de gewone tijd om een blogje te schrijven. Maar zo soms komt het op een ander tijdstip eens wat minder uit om iets te posten. Mijn vorige post was over een duurloopje op Bedaf van vorige week donderdag samen met Esther. En als je nou zou denken dat ik nadien niet meer heb hardgelopen dan sla je de plank toch aardig mis. Gewoon ondertussen 5 trainingen verder.
Nog even terug naar het loopje met Esther. In Uden is er een groep van Vrijwillig Landschapsbeheer heel actief. In deze stichting zitten twee verenigingen te weten het IVN en Vogelwacht Uden eo.
Een van de activiteiten is de zorg voor amfibieën en padden. Nou waren er van oudsher in Uden weinig poelen en plassen. Door een de inspanning van deze club zijn er in de loop van de jaren bijna 200 poelen gegraven over de totale oppervlakte van Bedaf en de Maashorst.
Bij een aantal van die poelen lopen we regelmatig langs. Zo ook vorige week donderdag maar net voordat we bij de poel uitkwamen was er weer een nieuw uitgegraven. Nog niks geen aanplant. Gewoon een gat met wat hoogteverschillen erin. Als het straks wat meer begroeid is en minder kaal dan is er weer een mooi stukje Uden bij.
Ik hoop er nog vaak langs te mogen komen om zo de ontwikkeling een beetje te kunnen volgen.
Update: ondertussen dat ik dit postje schreef heeft de stichting in Molenhoek een mooie prijs de Gouden Mispel in ontvangst mogen nemen. Hier te lezen. Daar mogen ze best trots op zijn.

Ik hoop de ontwikkeling te kunnen volgen

Ik hoop de ontwikkeling nog lang te kunnen volgen!

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.