Kerstdagen!

Geplaatst: 27/12/2015 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Hier kwam ik op tweede kerstdag voorbij.

Hier kwam ik op tweede kerstdag voorbij.

Dagen van doorgaans weinig doen, veel zitten en vaak (te)veel eten. Zelf doe ik in elk geval een poging om steeds wat actief te blijven. Ook al komt het in je tijd niet altijd uit om op vertrouwde tijden te lopen dan maar eens op wat andere tijden trainen. Bij de schema’s die ik schrijf staat er tijdens de feestdagen niks op hun lijst precies zo als met iemands vakantie. Ik wil daar met geplande trainingen niet tussenkomen. Iedereen moet voor zich maar uitvissen op welke tijden ze gaan lopen en is er geen tijd dan gewoon eens overslaan.
Op Eerste Kerstdag een vrijdag is voor mij sowieso een lopeloze dag. Tweede Kerstdag, een zaterdag, dan heb ik als regel een baantraining te verzorgen. Die heb ik deze keer aan me voorbij laten gaan maar ben zelf wat vroeger in de morgen een duurloopje gaan dien van ruim een uur. Het was nog donker toen ik vertrok maar gaandeweg het lichter en kwam de zon over de horizon meehelpen om de ochtend nog mooiere te maken dan dat die al was.
Een heerlijk loopje zo vroeg in de ochtend. Na ruim 11 km was ik weer thuis. Mijn Tweede Kerstdag kon al bijna niet meer stuk.

Vandaag een gewone zondag met een bostraining op de lijst. Aan de groepsgrootte te zien was er behoefte aan om wat te bewegen. Er sloten bijna 25 mensen bij me aan. Kennelijk moest er overtollige energie uit. Dat lieten ze ook zien tijdens de kern van de training. Steeds op een rondje(vierkantje) 3 zijden van het rondje op tempo en dan een kant rust en dat een halfuurtje lang.
Nou morgenavond nog een duurloopje van een 15-tal km’s. Woensdag een baantraining te verzorgen en donderdag naar Middelrode voor de Silvesterloop van 16.5 km. Dan zit er mijn hardloopjaar weer helemaal op.
Mijn plannen voor het volgende jaar zijn bekend en ik weet dat ik ook het volgende jaar aan de bak mag.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.