Laatste duurloopje?

Geplaatst: 29/12/2015 in sport
Tags:, , , ,

Dinsdagmiddag,

fietsverlichtingNatuurlijk is het niet mijn laatste duurloopje. Maar wel de laatste van dit jaar op maandagavond. Het numerieke aantal wel wat minder dan vorige week. Met 12 mensen gingen we van start voor nagenoeg hetzelfde rondje als vorige week. Vorige week stond er 90′ op het schema maar toen ging het tempo in de laatste paar km behoorlijk omhoog om niet al teveel over tijd binnen te komen. Daarom gisteren op het meest verre punt vanaf huis een klein lusje overgeslagen en een iets kortere route genomen.
In deze route zitten een paar tunneltjes en twee viaducten dan zit er in elk geval nog wat hoogteverschil in. Want verder is het hier ook zo plat als een pannenkoek.
Op het laatste rechte eind merkte ik het eigenlijk al aan de tijd. Een lusje erbij maken anders zijn we vandaag te vroeg.
Op dat laatste rechte stuk lopen we op het gemarkeerde fietspad aan de linkerkant van de weg het verkeer tegemoet. Als we dan fietsers tegenkomen wordt er door de voorste lopers geroepen: “fietsers voor, hou links” Het dient eigenlijk twee doelen op de eerste plaats de groep waarschuwen om niet te breed uit te waaieren maar de andere reden en misschien nog niet eens de onbelangrijkste. De fietster(s) er op attent maken dat er iets tegemoet komt. Want de oplettendheid van de fietser is vaak ver zoek. Sms-en of appen op de fiets is heel gewoon en zonder licht rijden schijnt nog gewoner te zijn. We zorgen er in elk geval voor dat er geen fietsers tussen ons en de berm door kan.
En jawel hoor er moest een klein lusje aan het einde aan te pas komen om niet te vroeg binnen te zijn. Want 90′ is tenslotte 90′.
Het is dan wel de tijd van de cadeautjes maar dat geldt niet voor een duurloop.

Nou morgen nog een baantraining verzorgen en donderdag de Silvesterloop in Middelrode en dan krijgen we weer gewoon 52 gloedje nieuwe maandagavonden.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.