Nieuwjaarsdag!

Geplaatst: 01/01/2016 in sport
Tags:, , ,

Vrijdagmorgen,

silvesterloop

Samen met Jos en Haraldinio aan het vertrek.

De eerste dag van een gloednieuwjaar en tegelijkertijd ook mijn eerste “lopeloze” dag van 2016. Wil niet zeggen dat ik geen zin zou hebben om mijn eerste meters te maken in dit jaar. Maar ook mijn lijf is niet onbeperkt belastbaar. Op tijd je rust en herstel pakken moet je wel doen. Laat dat nou bij toevallig de vrijdag zijn. Dus vandaag niet lopen. Een uurtje wandelen dat zou nog kunnen dat is dan wel weer goed voor je spieren.
Gisteren liep i mee met de Silvesterloop in Middelrode. Drie rondjes van 5.5 km elk op een stukje van laat ik zeggen 100 m na alles verhard. Als er rondjes te lopen zijn wil ik eigenlijk altijd wel of gelijke rondjes lopen in tijd of in elk geval niet langzamer. Ik kwam het eerste rondje door in precies 27′. Weet ik meteen wat ik te doen heb. Want loop je in het eerste rondje nog wat beschut tussen andere deelnemers in ronde twee is dat al heel anders en in de derde ronde zijn er nog minder lopers. Dus zeg maar geen beschutting meer dan zit er niks anders op dan tegen mijn vriend de wind aanleunen. Uiteindelijk was mijn eindtijd op mijn eigen klokje 1:21’04”. Daar kan ik vrede mee hebben zowel in eindtijd als met het verval.
Een mooi hardloopjaar afgesloten met bijna 3000 km op de teller zonder dat ik ook afgelopen jaar een fysio nodig heb gehad om wat pijntjes weg te strijken.

bedafcross1

Ergens onderweg bij de Bedafcross in 2014 (foto van Toon)

En dan weer fonkelnieuw jaar voor de deur. Wie weet wat dat weer brengen zal? Ik niet en waarschijnlijk niemand niet. Wel een jaar dat me weer doet aanbelanden in een nieuwe categorie.  Na volgende week mag ik van start bij de 70+. Ben ik daar blij mee? Enerzijds wel, gewoon omdat het nog steeds als en zonnetje loopt maar anderzijds realiseer ik me ook dat mijn loopbaan kwetsbaar wordt. Kwetsbaarder dan iemand die in leeftijd maar de helft is dan die van mij.
Niet aan denken en gewoon op naar de doelen van 2016. Sallandtrail 50 km, Koning van Spanje 37 km, Slachtemarathon 42 km en vannacht weer ingeschreven voor mijn 9de Zeeuwse Kustmarathon. Nu nog binnen zien te geraken voor die marathon in Friesland en dan zijn de inschrijvingen rond.
Morgen de eerste baantraining en zondag weer het eerste wedstrijdje van dit jaar. De Bedafcross.

Ik wens iedereen van harte een gezond en blessurevrij jaar toe.

 

Advertentie
reacties
 1. Francine schreef:

  De allerbeste wensen Tiny! Dat 2016 de eerste mag zijn van nog heel veel prachtige loopjaren!

 2. djaktief schreef:

  Dat je in 2016 ook maar als een zonnetje mag doorlopen. 70 jaar en dan nog zo rennen! Ik hoop dat ik tegen die tijd nog 5 km kan blijven doen. Hoeveel jaar loop je nu al eigenlijk?

  Verder beste wensen voor jou en de jouwen, groetjes,

  Dorothé

  • Tiny Raijmakers schreef:

   Hoi Dorothé,

   Ik loop nu ruim 30 jaar maar heb daarvoor wel altijd al gesport. Fietsen, voetbal etc Maak er ook nog een mooi en gezond 2016 van. We zien elkaar wel weer ergens. Gr. Tiny

 3. Elsa schreef:

  Heel strak gelopen, Tiny! Als je dat doorzet in 2016 wordt het vast weer een mooi loopjaar. Hopelijk heb je de fysio ook dit jaar niet nodig.
  Succes zondag!

 4. ikittig schreef:

  De allerbeste wensen voor 2016! Natuurlijk voor jou maar ook voor Sjan, kinderen en kleinkinderen! Geluk, gezondheid en liefde!
  Hoop je in 2016 toch tegen te komen in Friesland én Zeeland, maar voor vandaag: inderdaad rustdag!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.