De eerste en de laatste!!

Geplaatst: 04/01/2016 in sport
Tags:, ,

Maandagmiddag,

De start van de cross. (foto Toontje)

De start van de cross. (foto Toontje)

Na de 3 rondjes in Middelrode was dat meteen ook het laatste loopje in 2015. En hoe goed het weer ook was op 1 januari toch moest ik die “lopeloos” voorbij laten gaan omdat mijn lijf ook rust nodig heeft. Mijn allereerste km’s maakte ik op de baan tijdens de training van zaterdag. Niet helemaal het aantal wat we doorgaans op zaterdag gewend zijn maar de koffie en de taart na afloop lieten zich daar niet te minder om smaken.
Vervolgens kom je dan op de eerste zondag van het jaar en traditioneel is het dan de tweede cross in een cyclus van 4 wedstrijdjes. Na de Pnemcross van begin november was nu de Bedafcross aan de beurt. Hadden we met de werkgroep afgelopen week het rondje al in orde gemaakt was op zondagmorgen de opbouw snel geregeld. Om iets over 9.30 u. was alles kant en klaar terwijl de eerste start van de jongste jeugd pas om 10.00 u. was.
Tijdens de jeugdwedstrijdjes ben ik alvast gaan inlopen en realiseerde ik me dat dit niet alleen mijn eerste wedstrijd was van 2016 maar tegelijkertijd ook meteen mijn laatste. In elk geval mijn laatste wedstrijd in mijn huidige categorie van 65+. In de loop van de week stap ik over naar de groep van 70+.

De start dan om 10:45 u. voor 6 rondjes van iets meer dan 1500 meter per rondje. In elk rondje een stukje mul zand een heuveltje en een stukje wasbordpad. Niet een erg moeilijk rondje maar wel een met heel veel ritmewisselingen. Je kunt je er behoorlijk op stuk lopen.
Het eerste rondje is wat langer(aanloopstuk) dan de volgende rondes. Is tegelijkertijd ook mijn langzaamste gewoon omdat ik gewend ben om niet te snel van start te gaan. Diesels komen wat trager op gang. Goed vlak gelopen kom ik over de finish in 49’04”.
Daarna als iedereen de finishlijn is gepasseerd moet er nog opgeruimd worden en alle materialen terug naar het clubhuis.

Tegen 13.00 u. is alles opgeruimd en klaar voor de volgende cross De Heuvelrugcross op 31 januari.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.