Salland voorbereiding begonnen!

Geplaatst: 07/01/2016 in sport
Tags:,

Donderdagmiddag,

Hier kwam ik ook langs.

Hier kwam ik ook langs.

Door allerlei omstandigheden sta ik er op donderdagmorgen alleen voor om een duurloop te maken. Een nadeel dat je onderweg niks te kleppen hebt een voordeel is dat je kunt gaan en staan waar je wilt en op elk tijdstip kunt vertrekken. Als je met meerdere bent stel je niet zo snel voor om s’ochtends al te vertrekken als het nog donker is. Dat deed ik dus vanmorgen wel. Op zich wel leuk om dan juist te vertrekken want zie je het allengs steeds iets lichter worden en zeker vanmorgen kwam de zon ook nog prachtig op. Dat is nu ik dit schrijf wel wat anders. De lucht is donkergrijs en het regent.
Goed terug naar mijn duurloop. Mijn eerste duurloop nadat ik gisteren 70 werd. Ik kan je de verzekering geven je voelt er niks van. Ook mijn eerste weer wat langere duurloop in de voorbereiding op de 50 km van de Sallandtrail. Vandaag stond er 20 km op het programma en dat zal de komende weken steeds wel iets langer gaan worden. Ik verwacht tot aan bijna 3:30 u. toe. Dus iets meer dan 30 km. Die laatste 20 moeten bij de wedstrijd maar lukken. Als ik in de training verder ga dan wordt mijn hersteltijd te lang en is dat een hinderlijke onderbreking van het trainingsritme. Liever iets korter in de training zonder onderbreking. Het restant van de afstand lukt met de wedstrijd waarschijnlijk toch wel.
Uiteindelijk werd het vandaag 20,1 km in 2:10′. Niet al te snel zo lijkt het dan maar een groot gedeelte van het rondje was wel pittig met heuveltjes en mul zand. Daar word je groot en sterk van!

Advertentie
reacties
  1. Elsa schreef:

    Nog gefeliciteerd! Nieuwe categorie, nieuwe kansen!
    Interessant om te lezen dat je niet verder gaat dan ergens in de dertig kilometer. Ik probeer me nu ook te oriënteren op wat voor mij het beste zou werken qua training. Gelukkig is mijn ultratrail pas in juni, ik mag er dus nog even over nadenken.

  2. Jeroen schreef:

    dat is in 70jaar al niet gelukt, dus reken er maar niet op dat dat nu wel zo is! 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.