Heuvelrugcross!

Geplaatst: 01/02/2016 in sport
Tags:

Maandagmiddag.

Die hoort er gewoon bij.

Die hoort er gewoon bij.

Niet alleen de baantraining op zaterdagmorgen was gewoon erg nat maar in de middag bij het parcours in orde maken voor de zondag was het nog natter. Had je als medewerker geen laarzen aan dan was je echt verzekerd van natte voeten. Een nat pak kreeg je sowieso door de overvloedige regen van boven. De voorspellingen waren niettemin redelijk gunstig  het zou in de avond droog worden en in bosgrond zakt water nou eenmaal vrij snel weg. Dus de hoop op een redelijke afloop was er wel. Nadat het finishgebied in orde was gemaakt, lees ongeveer watervrij, kwam de route aan de beurt. Linten spannen om de diverse rondjes aan te geven. De jeugd loopt wat kortere rondjes.
Bij de grotere plassen was het geultjes graven om het meest diepe water van de paden te krijgen. Met een “op hoop van zegen” terug naar het clubhuis om de aanhangers vol met maken met de benodigde materialen. Er is wat nodig voor zo’n simpel crossje.

Op zondagmorgen heb ik met een andere medewerker afgesproken om iets over 8 uur bij ons clubhuis te zijn om de aanhanger op te pikken de andere aanhanger staat al bij een ander thuis die komt rechtstreeks naar het parcours. Precies op de afgesproken tijd staat de opbouwploeg bij de slagboom klaar. We zien het onmiddellijk dat is er al veel water weg. Dat geeft hoop voor de rest van de rondjes.
Het team van opbouwmedewerkers kent door de loop van de tijd heen wel wat er van hun gevraagd wordt en uurtje later staat alles kant en klaar en kan de wedstrijd in feite beginnen. Zo is er nog tijd voor een kopje koffie en een koek voordat de eerste start bij de jeugd om 10.00 u. gaat plaatsvinden.
Ik ga alvast eens een rondje doen om te zien of er nog ergens problemen te verwachten zijn. Dan is er nog tijd om het op te lossen.

De jeugdwedstrijden gaan beginnen en verlopen vlekkeloos. Die hebben in elk geval geen natte voeten. Bij de grote ronde die door ons gelopen gaat worden zitten nog een paar natte modderige stukjes. Ik zag in de eerste ronde dat een jongedame, waarschijnlijk geen parcoursverkenning gedaan, die haar schoen verloor in de modder. Ondertussen dat iedereen zijn rondjes liep hebben we warempel de zon nog even gezien en heel vervelend begint het precies voordat de laatste deelnemer binnen is weer te regenen. Da’s best wel balen want dan moeten de tenten thuis uitgehangen om drogen. Dan heb je twee keer werk. Moeten we ze  in de loop van de week maar schoonmaken en opvouwen.

Als je ooit eens ergens een wedstrijdje loopt bedenk dan dat zonder medewerkers er geen wedstrijdjes zouden zijn.

Advertentie
reacties
 1. Rene schreef:

  Inderdaad. Zonder lopers trouwens ook geen wedstrijden, vandaar al die moeite om het parcours op orde te krijgen. Als het zwaar tegen zou vallen kiezen lopers de volgende keer voor wat anders.

 2. ikittig schreef:

  Je hebt gelijk Tiny!! Zonder al die hardwerkende vrijwilligers geen wedstrijden! Je vertelt ook eigenlijk alleen wat er op race day gebeurd maar er gaan heel wat uurtjes werk aan vooraf.. Plannen, vergaderen en regelen!
  Overigens ben ik dit weekend tijdens het lopen tot 2x tot op de draad toe nat geregend! Blehhh!

 3. djaktief schreef:

  Hard gewerkt Tiny!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.