Je moet toch wat!

Geplaatst: 09/02/2016 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

De wolken aardig op drift!

De wolken aardig op drift!

Het blijft onder lopers toch bijna altijd de onderwerpen van gesprek. Wat zijn jouw plannen voor dit jaar? Hoe snel ben je van plan te gaan lopen en als het weer nou maar een beetje meewerkt.
Plannen zijn zo gemaakt werken naar het doel toe is iets lastiger en iets om je geen zorgen over te maken is het weer want dat heb je toch niet in de hand.
Oké…als je een scherpe tijd in gedachten had dan kan ook dat wel tegenvallen maar kon je daar ook maar iets aan doen? Nee toch.

Om op alle gevallen goed voorbereid te zijn op alle omstandigheden kon je de afgelopen dagen aan de bak. Zondagmorgen de regen met bakken uit de lucht en toen de training begon kwam er een waterig zonnetje bij. Zorgen over gemaakt? Niet nodig geweest.

Gisterenavond was het een iets ander verhaal. Niet alleen de omstandigheden erg beroerd maar was het ook veilig? Waaiden er geen takken uit de bomen langs ons pad? Tegen 19.00 u. sprong ik op de fiets om  naar De Keien te rijden. Daarbij kom ik langs de markt waar de carnavalisten nog volop aanwezig waren. Harde bikkels van binnen en van buiten nat.
Maar eens zien wat dadelijk brengt en met hoeveel man we op stap gaan. Natuurlijk zijn er onder lopers ook stappers bij die zullen er niet zijn.
De route van ongeveer 18 km die ik vanavond had gekozen liep eerst tegen de wind in.
We gaan van start met 4 man. De carnaval hakt er toch hard in.
De wind waait lees soms storm en de het regent wat. Als er een stevige windvlaag komt dan striemt de regen in je gezicht. Dat gaat vanavond lekker gloeien denk ik. De route loopt dan eens iets naar links dan weer iets naar rechts maar wel overwegend tegen onze vriend de wind lopen te boksen. Na een uurtje gaat het de andere kant op. Meteen lijkt het erop dat de regen minder wordt en de wind minder sterk. Na 1:50’terug op het honk. Vlug droge spullen aan en op de fiets naar huis.
En of “vriend” wind en zijn “maatje” regen dat geweten hebben ze lieten zich op weg naar huis nog eens van hun beste kant zien.

Advertentie
reacties
 1. Ruth schreef:

  ben helemaal geen fan van zo’n stormweer. Dinsdag had ik echt geluk. Net toen ik vertrok, stopte het met regenen en had het droog het hele eind 🙂

 2. Elsa schreef:

  En wat is zo’n warme douche dan lekker, na zo’n bikkeltraining!

 3. Rene schreef:

  Regen en wind, vooral de tamme versie die we in Nederland hebben (zonder levensgevaar), zou niet mogen uitmaken voor de trainingsfrequentie, hooguit voor het (gebrek aan) loopgenot. Met een doel voor ogen zou loopgenot niet mogen uitmaken, anders is het doel niet gemeend. Natuurlijk kun je voor spek en bonen hardlopen, maar dat is doelloos, zonder doel dus. Met een doel voor ogen sla je geen trainingen over vanwege een beetje regen of wind; dat zou niet getuigen van veel vastberadenheid. Natuurlijk zijn er andere oorzaken, zoals noodgevallen, maar daar ging het niet over. Als je een doel hebt, is geen zin hebben een slechte reden om een training over te slaan, net als carnaval, trouwens.

 4. djaktief schreef:

  Gisteren droog gelopen maar 3x op pad met de fiets en 3x doornat. Gelukkig geen meiregen want anders was ik veel te veel gegroeid 😀

  Groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.