Afvallers!

Geplaatst: 19/02/2016 in sport
Tags:,

Vrijdagmiddag,

Soms kom je onderweg van die kleine pareltjes tegen.

Soms kom je onderweg van die kleine pareltjes tegen.

Sinds ik in 2004 met pensioen ben is de donderdagmorgen gereserveerd voor mijn langere duurlopen. Je kunt ze op de vingers van een hand tellen de keren dat ik oversloeg. Het werkte aanstekelijk want het gebeurde vaker dat we met meer mensen liepen dan dat ik alleen op stap ging. Nou is niet iedereen in de omstandigheid om zo maar even op de donderdagmorgen een duurloop mee te maken. Maar het gebeurde toch best vaak dat we met een groepje van 5-6 lopers op stap gingen. Dikwijls vertrokken we bij mij thuis maar ook veel bij mijn loopmaatje Harrie.
Na onze duurloop nog lekker even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie ja..ja.. en met een koek. Maar door allerlei omstandigheden is daar een beetje de klad ingekomen. Sommigen kregen andere werktijden of zijn inmiddels gestopt met hardlopen.
Harrie, Maria en ik zijn nog het langst samen gegaan. Helaas is Harrie, nadat hij zijn enkel heeft gebroken, nog niet zover op gang gekomen om te kunnen hardlopen. Maria is door een blessure ook tijdelijk afgehaakt dus mag ik in mijn eentje van start. Er zijn dan nog wel een paar man die op donderdag ook nog wel lopen maar die vertrekken wat later en lopen korter. Nou zou ik natuurlijk vanuit thuis daar naar toe kunnen lopen dan een stuk met hun meedoen en dan weer naar huis. Heb ik zeker ook wel een paar keer gedaan. Doordat zij wat korter gaan ligt hun tempo ook wat hoger. Loop ik op hum tempo mee, wat me nog best goed lukt, maar ik moet nog verder en dan wordt het tempo te hoog voor een lange duurloop. Worden mijn hersteltijden weer te lang en ben ik bang dat ik daardoor ook wel eens in de lappenmand kom te zitten en dat is wel het allerlaatste dat ik zou willen.

Zodoende ben ik nu op de donderdagen in mijn eentje de lange duurlopen aan het maken. Een voordeel is wel dat ik op ieder gewenst tijdstip kan vertrekken en niet afhankelijk ben van wie dan ook. Maar ja…alleen is ook maar alleen. Ik zal tenminste weer blij zijn als mijn maatjes weer terug zijn.
Mocht je ooit in de gelegenheid zijn om op donderdagmorgen een duurloop mee te doen laat maar even weten want tijdstippen en lengte van de loop zijn gemakkelijk aan te passen.

Voor mij nu nog twee keer een duurloop van 30 km en de Sallandtrail van 50 km op 12 maart moet maar lukken. Heb ik overigens alle vertrouwen in.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.