Padvinderen!

Geplaatst: 21/02/2016 in sport
Tags:, , ,

Zondagmiddag,

Deze rooie zie je wel liggen.

Deze rooie zie je wel liggen.

Als je met een groep jongere lopers/loopsters op stap gaat dan maakt het niet zoveel uit op wat voor een parcours je loopt. Het  mag dan best wat ruiger zijn. Plassen, modder, wortels, mul zand eigenlijk kan het allemaal.
Maar ben je met een groep die gemiddeld al wat ouder is en waarbij de begrippen AOW, opa en oma niet de ver van mijn bed show is moet je daar wat voorzichtiger mee zijn. Nou hoor ik achter mijn rug om al roepen. Het “jongere kamp” ja…maar wij zijn nog lang niet zover en het, met alle respect, “oudere deel” wij zijn toch geen watjes?  En beide gevallen hebben ze wel gelijk maar ik zou er maar een hekel aan hebben dat er ook maar iemand iets overkomt door een parcourskeuze.
En in de parcourskeuze daar zit’m net het probleem. Door de overvloedige regen van de laatste weken is het overal nog al modderig met grote plassen. Ook door de afsluiting van een deel van de Maashorst is er met tractoren en met zwaardere machines op de paden gereden om de nieuwe afrastering te maken. Dan is het een hele toer om een parcours zien te vinden om je training te doen. Maar ook vanmorgen is het weer gelukt om iets te vinden wat goed te doen en redelijk veilig was om te lopen.

Iedereen kreeg vandaag een kegeltje mee. Je moest op een rondje 90″ tempo lopen met dat ding in je hand dan floot ik af en je kegeltje kwam liggen op het punt van affluiten. Je dribbelde rustig terug naar het startpunt en daar vertrok je tegengesteld aan het eerste tempo tot weer aan je eigen kegeltje. Het rondje, vierkantje eigenlijk, was dusdanig groot dat je met het tweede tempo een niet onbelangrijk grotere afstand op tempo moest lopen. Daar staat dan ook weer tegenover dat je rust terug naar het startpunt ook weer wat langer was.
Zelf bleef ik steeds driekwart rondje op tempo en een kwart rust en steeds dezelfde kant op lopen kon zodoende de groep toch redelijk in de gaten houden.

Uiteindelijk nog niet zo slecht gepadvinderd!

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.