Gewoon omdat hij zo mooi is!

Geplaatst: 03/03/2016 in sport
Tags:, , ,

Donderdagavond,

Nog  eentje van zondag.

Nog eentje van zondag.

Wat een andere omstandigheden vanmorgen dan dinsdag en woensdag. Vanmorgen niks geen regen zoals die twee vorige dagen. Alhoewel we met de baantraining op woensdagavond behoorlijk wat mazzel hadden. Op de fiets alleen op de heenweg en de terugweg wat regen gehad. Verder was het de hele training droog.
Dus vanmorgen heel anders niks iets van regen in de lucht er kwam zelfs een zonnetje bij.
Op weg voor mijn laatste lange duurloop in de voorbereiding voor de Sallandtrail van volgende week zaterdag. Ik vroeg me af welke route ik zou lopen. Een vertrouwde route of iets nieuws bedenken. Nou was de route van afgelopen zondag best in goeie aarde gevallen dus gewoon nog maar eens doen. Wat ik eigenlijk al wel verwacht had werd me in de eerste 4-5 km al wel duidelijk. Vandaag kom ik niet met droge voeten over. Wat een verschil met afgelopen zondag. Ik schreef al eens hoe onbetrouwbaar het is bij de Peelrandbreuk. Dat klopte helemaal. Nat dus.
Het zou vandaag niet veel anders gaan worden.

Altijd mooi om ze te zien zweven.

Altijd mooi om ze te zien zweven.

Als ik iets voorbij de eerste helft ben stop ik even bij een vogelaar die als vrijwilliger in dienst is bij Staatsbosbeheer. Hij telt op verschillende plekken en op diverse jaargetijden de vogels. Maar ook insecten en amfibieën in de poelen. Leuk om even naar zijn verhalen te luisteren niet alleen lopers maar ook vogelaars hebben hun passie. Op enig moment vliegt er een buizerd over hij richt zijn kijker en zegt: “die is niet van hier”. Ik vroeg hoe hij dat wist? Hij zei: “ik ken alle lokale buizerds” Tja…weinig tegen in te brengen.
Ik vervolgde mijn weg nog nadenkend over de niet lokale buizerd.
In het wasbordpaadje gedeelte moest ik erg goed opletten hoe ik mijn voeten ging neerzetten want ik had geen trailschoenen aan, sterker nog ik heb er niet eens, maar gewone hardloopschoenen maar wel met een profiel van slicks zo ongeveer. Goed opletten dus. Is prima voor je balansgevoel.
Na iets meer dan 3 uur lopen val ik weer op de klep om ook maar weer een andere term te gebruiken uit de vogelwereld.

Nu dus afbouwen naar de Sallandtrail. Ben je er klaar voor? Ik denk van wel ik zal het er in elk geval mee moeten doen.

Advertentie
reacties
  1. Elsa schreef:

    Het is inderdaad een mooie route. En als het nat is weer een hele andere beleving natuurlijk. Leuk om onderweg even zo’n praatje te maken.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.