Drukte op de baan!

Geplaatst: 06/03/2016 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

De foto is gemaakt door onze hoffotograaf Toon.

De eerste meters!! De foto is gemaakt door onze hoffotograaf Toon.

Als je op zaterdagmorgen hoort dat er autoruiten schoon gekrabd moeten worden dan weet ik de bui al hangen zeker als het op vrijdag bijna de hele dag heeft geregend. De nattigheid op de baan bevriest en wordt derhalve spekglad. Zo dus ook gisterenmorgen. Maar gelukkig hebben we rondom de baan een prachtig park waar je schitterend een alternatief trainingsprogramma kunt draaien. Sterke nog sommigen vinden dat nog wel eens leuk.
Maar er zijn er meer die vandaag van de baan gebruik willen maken. Er is weer een behoorlijk grote groep aangemeld om te beginnen aan hun 7 weken durende trainingsprogramma Start to Run. Vandaag een groep van iets meer dan 80 waaronder een 15-tal mensen met diabetes. Zij krijgen extra begeleiding in de vorm van een diabetesverpleegkundige en vaak is er ook een internist. Het zou zonde zijn dat zij de eerste keer meteen moeten uitwijken naar het park. Het programma is daar niet helemaal op toegespitst.

Maar goed de baan dus glad. Wij lopen met de vaste groep ons rondje en en doen de oefening. Gaandeweg zie ik de bomen druppelen dat betekent dat de temperatuur aan het oplopen is tot boven het vriespunt. Voor het sein om eens even te gaan kijken hoe de situatie nu is.
Niks meer van de gladheid te merken. We kunnen de kern gewoon op de baan lopen. Ook de starters hebben die mazzel.

Nu ik dit schrijf ben ik net thuis van een training in het bos met mijn zondaggroep. Ook vanmorgen in aanvang nog best fris maar in de loop van de training vlogen de jasjes uit.
Heerlijk trainingsweer dus!!
En ik mag de komende week gewoon rustig houden om te herstellen van de voorbereidingsperiode op de Sallandtrail. De komende zaterdag mag ik aan de bak!

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.