Hardlopen met diabetes.

Geplaatst: 15/03/2016 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag,

Zelfs op mijn tenen kan ik er nog niet bij!

Zelfs op mijn tenen kan ik er nog niet bij!

Bij een van onze recreant groepen loopt een paar diabetesverpleegkundigen. Een van hen pakte een aantal jaren geleden het idee op om voor mensen met diabetes een start to run te organiseren omdat ze donders goed weet vanuit haar professie welke invloed bewegen heeft op alleen al het medicijngebruik en nog maar niet eens te praten over je algehele conditie peil dat met bewegen enorm veel beter wordt.
In het najaar van 2011 nam ze contact met mij op met de vraag:  “hoe kunnen we dat regelen?”  Na wat brainstormen kwamen we tot  de conclusie dat we dit toch echt via de atletiekunie moesten doen. Ook vanuit die instantie kregen we alle medewerking. Vanaf dat moment werd er alles uit de kast getrokken om in maart 2012 met een groep van start te kunnen gaan.
Er werd zelfs zoveel uit de kast getrokken dat we Bas van de Goor over de streep konden krijgen om de opening en de aftrap te doen. De groep trof het op de openingszaterdag enorm want vanaf het eerste tot aan het laatste moment dat zij buiten waren regende het echt pijpenstelen.
Uiteindelijk hebben we van die eerste keer veel geleerd.
Nu zijn we inmiddels een aantal jaren verder en ook dit voorjaar is er weer een start to run voor mensen met diabetes. Deze keer een groep met best veel echt jongeren waar ook sommige ouders van bij zijn. Want ook voor hun wordt het straks een veranderde situatie waar ze ook weer mee om moeten gaan. Absoluut belangrijk om te weten waar hun kinderen mee bezig zijn.
En ook niet onbelangrijk is het feit dat er een paar ervaringsdeskundigen bij zijn. Lopers van een van de vorige groepen. Zij kennen inmiddels het klappen van de zweep en weten waar hun valkuilen destijds zaten.
Ik hoop zo dat de huidige begeleiding weer in staat is om een aantal mensen over de streep kunnen krijgen om hun leven een drastische wending te geven.

Ter ondersteuning denk ik dat dit artikel dat verscheen op de site van Bas van de Goor zoden aan de dijk zet.

Gisterenavond een herstelloopje met de groep van een klein uurtje ging best goed, op een valpartijtje na dan, van een van onze lopers.

 

 

 

Advertentie
reacties
  1. Wat zijn in hemelsnaam ‘diabetesmensen’?

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.