De eerste meters weer!

Geplaatst: 18/03/2016 in sport
Tags:, , ,

Vrijdagmiddag,

Mijn finish na bijna 5:25' onderweg geweest te zijn.

Mijn finish na bijna 5:25′ onderweg geweest te zijn.

Nog geen week is het geleden dat ik mij Sallandtrail liep en de eerste meters zijn weer gelopen. Nee…op zondag liep ik niet hard met onze jubileumcross. Opbouwen en afbreken en opruimen dat deed ik wel. Geloof me gewoon bezig zijn dat biedt het beste en het snelste herstel. Daar ben ik nagenoeg zeker van.
Op maandagavond ben ik wel met de groep gewoon meegegaan. Er stond voor iedereen een uurtje op het programma en dat lukt goed. Het enige wat daar tegenzat was dat een collegaloper struikelde, we waren bijna thuis, op een dusdanige manier dat tenslotte er een paar hechtingen aan te pas moesten komen om de wondjes enigszins dicht te krijgen.

Dan heb ik op dinsdag altijd looprust. Op woensdagavond staat er een baantraining op de lijst. Nee ik doe niet de kern van de training mee. Tempowerk is niet meer aan mij besteedt. Wel een groot voordeel is het dat ik steeds alle oefeningen, krachtoefeningen en loopscholing, voor doe een ook meedoe. Ik probeer hiermee mijn lenigheid en kracht enigszins intact te houden. Wat loop ik dan op zo’n baantrainingsavond? Ik schat het gemiddeld op zo’n 5 km.
koppeltjeOp donderdagmorgen is altijd mijn lange duurloop nu gisteren ook maar een uurtje. Heerlijk weer was het gisterenmorgen. De lucht was zo helder blauw. De vogels waren het met mij eens. Die hebben het nu al best druk om te zorgen dat er straks wat nakomelingen zullen zijn.
Mezen en vinken die elkaar najagen in de wilgen. Kievieten die in een wei al vliegend over elkaar buitelen. Onnavolgbaar hun vliegbewegingen. Koppeltjes eenden, ganzen, zilverreigers en zwanen druk bezig om elkaar het hof te maken.
Wat is het toch mooi lopen zo in het vroege voorjaar. Koud? Ja..dat is het ook met de snijdende noord-oostenwind.
Het valt me alleszins mee hoe het herstel verloopt. Als dit zich zo voortzet dan moet over een maand de Koning van Spanje wel weer gaan lukken.

 

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Leuke foto ook Tiny, je ziet alle uren er nog niet aan af.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.