Maandagavondduurloopje!

Geplaatst: 05/04/2016 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag, 

Als we een klein half uur onderweg zijn komen we hier langs. De Roestbak!

Als we een klein half uur onderweg zijn komen we hier langs. De Roestbak!

Als de klok is verzet naar de zomertijd wordt het vertrekpunt onze duurloop verlegd van ons stadion naar Naat Piek in het bos. Nou was het die eerste maandag Tweede Paasdag en besloten we om niet in de avond maar al in de ochtend van start te gaan. Hoef je niet de hele dag er rekening mee te houden dat je nog wilt gaan lopen. Zo kwam het dat ons eerste duurloopje op maandagavond pas gisteren plaatsvond.
We beginnen het lenteseizoen op een uurtje en er komt bijna iedere week een 5-tal minuutjes bij. Tot dat we op 90’zitten en daar blijven we hangen totdat de grote vakantiepiek voorbij is en dan pas stomen we door naar 2 uur.
Starten op een uur dus, dat is een goede gelegenheid voor instromers om ook mee van start te gaan. Ik was wel benieuwd hoeveel lopers/loopsters er zouden komen opdagen. Ik zorgde gisteren dat ik ruim op tijd bij Naat Piek was om eventuele nieuwkomers wat bij te praten hoe het een en ander in zijn werk gaat als we gezamenlijk op stap zijn. Je kunt maar beter vooraf op de hoogte zijn van de afgesproken regels en regeltjes.
Wat dan opvalt is dat de nieuwkomers allemaal maar bang zijn dat ze het tempo niet zouden kunnen volgen.
Gisteren om 19.00 u. dus van start en er was een groep op komen dagen van 22 lopers/loopsters. Als je dan op smalle paadjes loopt met nog al wat obstakels wordt er wat met enige tussenruimte gelopen en dat is me dan toch een lang en kleurig lint van lopers.
Dan duurt het even voordat ik van voor naar achter ben afgezakt om te beluisteren hoe het met de meeste vergaat maar om van achter naar voor te komen duurt nog wel even wat langer. Zeker als je dan ook nog niet heel alert en oplettend loopt ga je op je snufferd. Het gebeurt me niet vaak maar gisteren was het raak. De meeste van de groep hebben het nog niet eens gezien want vallen en opstaan was bijna een in elkaar overlopende beweging. Ik moet ook zeggen dat ik met mijn lengte ook snel bij de grond ben maar ook snel weer overeind ben. Nee….ik ben geen twee meter.

Heerlijk loopje was het. Volgende week 5′ langer. Wasbordpaadjes opzoeken.

 

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Gelukkig goed afgelopen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.