Afrastering!

Geplaatst: 14/04/2016 in sport

Donderdagmiddag,

Zeg niet dat er niet gewaarschuwd wordt.

Zeg niet dat er niet gewaarschuwd wordt.

Aanvankelijk was het niet de bedoeling om vandaag mijn duurloopje te doen. Maar ja…soms heb je je planning niet zelf in de hand en ligt er in de meeste gevallen een ander aan te sleutelen of te morrelen. Maar uiteindelijk kwam het er toch van om vanmorgen op pad te gaan. Nou had ik voor het gemak om niet over mijn looproute na te hoeven denken hetzelfde rondje kunnen doen van de afgelopen weken.
Toch maar eens voor een andere route gekozen. De onlangs uitgezette wisenten in de Maashorst hebben een gebied van iets meer dan 200 ha tot hun beschikking gekregen. In het eerste jaar van gewenning is het gebied afgezet met een afrastering van schrikdraad. Het spreekt voor zich dat op de plaats waar de omheining loopt de ondergrond kaal is gemaakt anders zou de begroeiing een deel van de stroom afleiden. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en langs de omheining is al een mooi pad ontstaan. Ik was wel benieuwd hoe lang ik er over zou doen om het hele rondje van die 200 ha te lopen.

over 3 maanden weer volop in bloei.

over 3 maanden weer volop in bloei.

Na 35′ onderweg te zijn geweest ben ik bij het punt waar ik de route op wilde pikken. Er is dan wel een pad ontstaan maar dat wil nog niet zeggen dat het ook maar meteen heel gemakkelijk te belopen is. Aardig ongelijk is het wel. Op sommige stukken herken ik het wel omdat daar de omheining van de Schotse Hooglanders ook al aanwezig was. Andere delen zijn nieuw voor me. Aangekomen op het westelijke deel van de afrastering is vlak langs de draad een MTB-pad aangelegd. Het loopt van vlak langs de draad tot een tiental meters er vanaf. Het slingert nogal ook loopt het kort van omhoog naar omlaag. Een soort van wasbordpaadje. Dit deel is dan wel weer herkenbaar omdat hier voorheen nog al wat paden kruisten die we destijds wel gebruikte en ik weet ook dat het al niet meer zo lang duurt voordat ik helemaal rond ben. Na bijna 43′ langs de afrastering gelopen te hebben ben ik helemaal rond. Maar wisenten gespot? Niet eentje vandaag.
Nu nog een route zien te maken naar huis. Een meanderend pad dwars door het bos naar de blokhut en via een heuvelrug en een stuk Slabroekseheide op weg naar huis.
Na ruim een halve marathon en net aan 2 uur onderweg ben ik weer thuis. Ik hoor de kerkklok net 10 uur slaan. Mooi vroeg klaar.

Het rondje langs de omheining ga ik zeker nog eens vaker doen het is best een aansprekende route.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.