Stiltegebied?

Geplaatst: 19/04/2016 in sport
Tags:,

Dinsdagmorgen,

Nooit iets van gezien!

Nooit iets van gezien!

Vorige week maandag was het in mijn beleving de eerste lentedag toen we met flinke groep een duurloop maakten in het Maashorst gebied. Gisteren was het evenwel droog maar er stond een guur koude wind. Een enkeling waagde zich gisteren in een korte broek of shirt met korte mouwen aan de start van de volgende duurloop Eentje die 5′ langer wordt dan de vorige week. Afgelopen donderdag liep ik pal langs de afrastering van het met schrikdraad omheinde gebied waar de wisenten uitgezet zijn. Dat wilde ik vandaag met de groep die kwam opdagen ook weer doen. Moest dat wel met een aanloop doen want met 45′ ben je rond geweest en er stond 70’op het programma.
Op de aanloop met wasbordpaadjes is opletten geblazen, smal, kuilen, knippen en wortels. Je ligt op je snufferd voor je het in de gaten hebt. Zonder kleerscheuren zijn we na een kwartiertje bij de afrastering. Ergens op dat stuk zijn we een bordje voorbij gelopen met “stilte gebied” voor wie dat eigenlijk geldt is mij niet helemaal duidelijk maar kennelijk niet voor de groep waarmee ik op stap ben. Als  we deze groep beesten ooit willen spotten dan denk ik dat het anders zal moeten gaan. Ik durf er bijna iets om te verwedden dat we op een km afstand hoorbaar zijn. Dus wat te denken van die kolossen maar erg schuwe beesten? Die zijn al lang en breed uit ons blikveld verdwenen. Kortom weer niet eentje gezien.

De groep zo maar ineens een stuk kleiner.

De groep zo maar ineens een stuk kleiner.

Na ruim 35′ zijn we bij een iets ruimere plek en stoppen we even voor een korte drinkpauze en ineens lijkt de groep veel kleiner dan waarmee we vertrokken. Het lijkt me dat ik deze stops beter drink-en plaspauze kan noemen. Bomen werden druk bezocht en her en der schieten ook weer koppen omhoog. Ik denk een multi-functionele stop.
Na een paar minuutjes pikken we de draad weer op. Het wandelpad dat veranderd langzaamaan in een MTB-pad, slingerend en meanderend, dan weer eens vlak langs de draad dan weer iets verder er van af. Ik moet de tijd even een beetje in de gaten houden want een uur en 10′ is het doel en ik mag er wel wat naast zitten en bedoel ik wel wat langer en zeker niet korter maar moet ook weer niet teveel zijn.

Met nog iets meer dan een km te gaan dan gaat het tempo omhoog. De stal ruikend is dat nagenoeg niet meer te sturen. Ik vind het niet zo erg. Laat maar mooi begaan ik wacht wel op het laatste plukje lopers.

Heb het zeker al eens vaker gezegd dit zijn de duurloopjes die er toe doen. Kwaliteitsloopjes!! Hoofd en lijf gaan hier hand in hand.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.