Even op pad!

Geplaatst: 21/04/2016 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

Zondag is het weer zover.

Zondag is het weer zover.

De komende zondag mag ik op stap naar het Limburgse Gulpen om daar te starten op de bult die daar ligt. Ze noemen die bult de Koning van Spanje. Nagenoeg altijd opgenomen in de Amstel Goldrace of als het NK wielrennen in het Limburgse wordt gehouden zit die er in. Maar het komende weekend het domein van de lopers met name de trail lopers. Een groot aantal hebben een arrangement genomen op de camping en zijn het hele weekend actief.
Ik mag pas op zondagmorgen op stap gewoon omdat ik op zaterdag nog een baantraining te verzorgen en nog wat andere bezigheden heb.

Dus vanmorgen geen lange duurloop op het programma maar een duurloopje dat wat korter is. Even voor 8 uur de deur uit is het best nog fris. Het zal er net om gehangen hebben of dat er nachtvorst is geweest. Ook het windje dat er staat maakt het koud niettemin de zon is er al bij en je bent buiten wat wil een mens eigenlijk nog meer.

Een collectors item of een poetsdoek?

Een collectors item of een poetsdoek?

Nog maar amper een km van huis kom ik een loopster tegen. Hetzelfde idee gehad. Een prima begin van de dag je kunt dit al maar vast gehad hebben. Even later een stel mannen. Aan hun outfit in te schatten, alhoewel je daar mijlenver naast kunt zitten, nog geen ervaren lopers. Langs de Leijgraaf een loopster voor me die hetzelfde pad inslaat dan ik. Ze neemt steeds meer afstand die loopt lekker door.  Ik schat dat ze ongeveer 12 km/u liep. Stevig de sokken erin.

Op de terugweg nog een paar lopers en loopsters gezien maar dan vanuit de verte.
Het laatste bultje over voor dat ik thuis ben is een man zijn hond aan het uitlaten. Hé… die ken ik ergens van. Hij waarschijnlijk ook tenminste af te meten aan zijn reactie. Ik stop en vraag:  “En Jan hoe gaat het met je?” Met enige verbazing zegt hij: “Dat je me nog kent”. 
Je moet weten dat Jan in maart 2004 bij ons in de eerste sessie van Start to Run 6 weken heeft meegedaan. Inmiddels was hij ook met pensioen en vertelde me dat hij zo af en toe nog wel eens liep en dan droeg hij altijd het shirt wat je destijds kreeg als je 4 van de 6 zaterdagen had meegedaan. Jaja..toen was er een stok achter de deur en dat voor een katoenen shirt. Voor dit soort ontmoetingen daar stop ik voor om even bij te kletsen.
Dat maakt een gewoon loopje meteen tot een bijzonder loopje.

Advertentie
reacties
 1. Rene schreef:

  Kijk, daar doen we het voor. Wedstrijden zijn leuk, maar de kwaliteit van leven verbeteren van je medemens is geweldig!

 2. Jacqueline schreef:

  Succes alvast Tiny en wie weet zie ik je in Gulpen.

 3. djaktief schreef:

  Veel plezier daar bij de Koning van Spanje of moet ik op de Koning van Spanje zeggen.

  Groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.