Enerverend weekend!

Geplaatst: 10/05/2016 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag,

Zo kort bij zag ik ze nog niet.

Zo kort bij zag ik ze nog niet.

Sinds mijn duurloop van afgelopen donderdag, Hemelvaartsdag, zijn er best nog al wat km’s gemaakt maar is er ook van alles gebeurd. Het ene al wat leuker dan het andere. Op vrijdag is het gewoon mijn “nietlopendag”.

Zaterdagochtend is mijn eerste training weer. Een baantraining te verzorgen. Ja druk op de baan. Niet alleen is de zaterdaggroep erg groot maar er zijn ook nog een grote groep die na Start to Run verder is gegaan om zich in een 6-tal weken voor te bereiden voor een 5 km bij Bernhoven loopt Warm op woensdag 8 juni.
Op zondagmorgen iets vroeger te beginnen dan de reguliere trainingsgroep. Mijn oudste zoon is nu aan het terugkomen van een blessure die hem al meer dan een half jaar aan de zijlijn hield. Zijn programma op deze zondagmorgen is 5′ inlopen, wat oefeningen en vervolgens een serie van 6*2′ tempo met 1′ rust Daarna weer 5′ rustig uitlopen. Hij komt er wel weer. Daarna de training met de groep. Ik had een soort van estafetteloop op het programma staan met groepjes van 5 mensen. Maar de groep was dusdanig klein dat ik nog geen 2 groepjes kon formeren. Dan over op een alternatief. Deze groep liep nog nooit de volle ronde langs de nieuwe afrastering waar de wisenten lopen. Maar vandaag gaan we dat doen. Een piramideloopje van 1′ tot en met 5′ en weer terug. Na ieder  tempo elkaar weer ophalen zodat de groep intact blijft. Heerlijk trainingsweer is het deze zondag.

In werkplunje! (Foto Mans van de Laar)

In werkplunje! (Foto Mans van de Laar)

En dan op maandag het alarmerende bericht dat een van onze trainers op zondagavond is overleden. Sinds een half jaar lijdend aan alvleesklier kanker. Tot aan twee weken terug nog maar amper een training overgeslagen. Zelfs op Koningsdag met een hardloopwedstrijd in zijn woonplaats tot bijna aan het einde van de wedstrijd aan de microfoon gestaan. Tegen het einde ging het niet meer. Teveel kou en teveel pijn. Onvoorstelbaar doorzettingsvermogen. Zaterdagmiddag is de uitvaartdienst. Dat gaat nog een heftig middagje worden.
Met die wetenschap in mijn achterhoofd begonnen met een groep aan onze duurloop op de maandagavond. Na een halfuurtje, bij een drinkstop, heb ik de groep daarvan op de hoogte gebracht. Een enkeling wist er al van. Het maakt wel indruk als er zo onderweg 1’stilte wordt gehouden. Waarschijnlijk door de aparte omstandigheden maakte ik een inschattingsfout over de lengte van het parcours. Het werd bijna een kwartier langer dan dat de bedoeling was. Hiermee bracht ik meteen mezelf in de problemen omdat ik direct na de training  een interview te doen had bij SkyLineRTV over Bernhoven loopt Warm.
Goed dat ze daar geen geurencamera’s hadden.

Wat er in z’n kort tijdsbestek allemaal niet gebeuren kan.

Advertentie
reacties
  1. […] Enerverend weekend! […]

  2. djaktief schreef:

    Dat is inderdaad erg enerverend. Goed dat het ‘gewone’ toch doorgaat.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.