Dat maakte wel indruk!

Geplaatst: 15/05/2016 in persoonlijk
Tags:, ,

Zondagavond,

Maar amper groot genoeg.

Maar amper groot genoeg.

Zoals ik afgelopen week al schreef dat er een hardlooptrainer uit ons trainers potentieel is overleden. Gisterenmiddag was de uitvaartdienst. Sjan heeft een aantal jaren op woensdagochtend onder zijn bezielende leiding getraind. De groep had in samenspraak met de familie een rol in de dienst en ze moest derhalve al wat eerder in de Kapel van de Kruisheren zijn. Bijna 3 kwartier voordat de dienst begon zat de kapel met toch 300 zitplaatsen al voor de helft vol.
Tegen de tijd dat de dienst echt begon zat alles tot aan de laatste stoel vol en sommige laatkomers moesten genoegen nemen met een staanplaats.
Het werd een indrukwekkende dienst waarbij zijn dienstbaar leven heel duidelijk in beeld werd gezet. Ja…dienstbaar in de ruimste zin van het woord. Dienstbaar voor zijn gezin die hij, bij alles wat hij voor een ander ook deed, nooit uit het oog verloor.
En zeker ook dienstbaar voor de lopersgroep uit zijn dorp Wijbosch waar hij de grondlegger van was en bij onze club waar hij al 38 jaar lid van was.
Na de indrukwekkende dienst was er bij ons in het clubhuis nog een bijeenkomst van alle lopers/loopsters die hij ooit kende of in de groepen had. Lid van verdienste was hij al een aantal jaren maar werd nu postuum benoemd tot Erelid.
Wat gaan wij die man bij de club missen en zeker de groepen die hij onder zijn hoede had. En met name en vooral een jeugdgroep met een beperking. Na het officiële gedeelte in ons clubhuis kreeg de bijeenkomst toch nog iets van een reünie van lopers die elkaar lang niet meer gezien hadden en het zinnetje zo van: “weet je nog van toen….”

Het bracht wel even ontspanning na een heftige middag.

Advertentie
reacties
  1. Bjorn Paree schreef:

    Gecondoleerd,

  2. ikittig schreef:

    Afscheid met een lach en een traan dus! Sterkte!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.