Improviseren?

Geplaatst: 24/05/2016 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

De weg door problemen?

Soms is het te droog en soms te nat!

Gisteren op onze duurloopmaandag viel het de hele dag met bakken uit de lucht en net voor ik vertrok nog een buienradar gecontroleerd hoe de vlag erbij zou hangen. Sjan zei me al: “het zal vandaag geen grote groep worden waar je mee op stap gaat”. Ik dacht bij mezelf dat zal allemaal wel meevallen met de grootte van de groep. Natuurlijk bleven er lopers/loopsters thuis niet om het weer maar omdat er op zondag een aantal een wedstrijdje had gelopen en voor hun er vandaag een herstelloopje op het programma stond.
Tegen de tijd dat ik in het bos kwam was het wonderwel nagenoeg droog. Om 19.00 u. vertrokken met een groep van 16 mensen. Ik had van te voren een route in mijn gedachten die ik vandaag wilde doen, 90′ stond er op het schema.
Zijn we amper 5′ onderweg een kreet van schrik en pijn. Een van de dames gleed weg over een boomwortel. Extra glad door het natte weer. Stoppen en even de schade opnemen. Ze gaf eigenlijk al vrij snel aan dat het wel ging. Amper een km verder gebeurde hetzelfde nog eens met dezelfde jongedame. Nu leek de schade ernstiger en kon echt niet verder. Onze stelregel is dat er niemand op eigen houtje teruggaat en zeker niet als er een blessure in het spel is.
Een van de lopers gaf aan met haar wel terug te gaan naar het startpunt. Goed dat zich in elk iemand opoffert voor dit soort zaken. Ik spreek met hun en met de groep af dat wij een lusje gaan lopen en de loper die mee terug ging daar op gaan te pikken zodat niet zijn hele training erbij in zou schieten.
Zodoende zijn we na 3.5 km weer terug bij het startpunt. Mijn beoogde route van vanavond kunnen we wel vergeten. Iets anders verzinnen dan maar. Gelukkig ken ik het bos redelijk om toch tot een rondje te komen dat ons aan totaaltijd brengt van die 90′.

Uiteindelijk waren we met 92′ weer terug bij af. Nu pas realiseerde ik me dat het gedurende de hele training droog was geweest behalve je voeten dan, want plassen waren er in overvloed.

Later op de avond nog even contact gehad met de pechvogel. Ik verwacht dat ze met een weekje rust wel weer op gang is.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.