Zondagtraining!

Geplaatst: 30/05/2016 in sport
Tags:,

Maandagmiddag,

Ons paadje van gisteren was zanderiger

Ons paadje van gisteren was zanderiger

Als je 3 trainingen in week te verzorgen hebt moet je best vindingrijk zijn om niet altijd hetzelfde programma te hebben. Met baantrainingen staat het kernprogramma gewoon vast en is voor iedereen geschikt om te lopen op ieders eigen tempo en snelheid. In het bos ligt dat toch iets anders. Op de eerste plaats heb je niet altijd hetzelfde rondje. De omstandigheden zijn nooit hetzelfde, zelfs de groep wisselt nog al van aantal en snelheidsverschil. Zo staat er eigenlijk al weken een estafette met 5 lopers per groepje op het programma. Je kunt dat niet doen als het te koud is. De wachttijd is dan te lang. Je moet ook een aantal groepjes van 5 kunnen formeren. Ik wil hier altijd tenminste 4 groepjes hebben. Door welke oorzaak dan ook is de groep de laatste weken steeds wat kleiner geweest.
Zo ook gisteren. Ik zadelde het groepje op met een lastige training. Na een goede voorbereiding moest de groep, ik liep ook mee, ieder op z’n eigen tempo op een lang zanderig pad 5′ weglopen ik floot dan af en iedereen draait dan om en moet proberen om hetzelfde traject van de heenweg in 4′ terug te lopen. Schat je het goed in ben je precies weer terug op de plek waar je van start ging.
Vervolgens loop je 4′ heen en in 3′ terug. In een kortere tijd die minuut zien terug te winnen. Na een aantal minuten rust gaan we voor 3′ en 2′ terug en als klap op de vuurpijl ga je voor 2′ en in 1′ terug. Bij het uitleggen van wat we gaan doen geef ik wel de waarschuwing mee dat de snelheid op het terug parcours steeds hoger moet zijn. Het voorbeeld dat ik meegeef is: “als je de laatste 2′ vertrekt met een snelheid van 10 km/u dan moet je met 20 km/u weer terug”. Dan zie je dat er nagedacht wordt over hoe ze dat willen gaan aanpakken.
Zelf liep ik steeds iets te snel terug en moest dan nog 5-10″ verder dan ons vertrekpunt. Ik was hier wel tevreden mee. Wel zag ik best een aantal verhitte koppen tijdens de rust. Jaja…soms krijg je het niet voor niks.
Afgelopen week kreeg ik nog een verzoek voor een telefonisch interview voor een hardloopsite. De freelance verslaggeefster dacht met een kwartiertje wel klaar te zijn. Ik was een goede kruidenier: “mag het een ietsje meer zijn”

Hier is interview het te lezen.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.