Nattigheid!

Geplaatst: 31/05/2016 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmiddag,

Dan maar dwars er doorheen.

Dan maar dwars er doorheen.

Qua hoeveelheid aan regen hebben we voorlopig wel genoeg gehad zou ik denken. Bui na bui trok er gisteren hier over met bakken water maar ook met bliksem en donderslagen. Pittige buien die er voor zorgden dat de wegen van trottoirband tot trottoirband vol kwamen te staan. Bijna 50 mm regen viel er gisteren.
Zelf ben ik overdag wel 3 keer goed nat geregend. en toch staat er vanavond een duurloop op het programma van 90′.  Nou ben ik een trainer die de training altijd door laat gaan tenzij…ja er is een tenzij. Op het moment dat de veiligheid van onze lopers niet meer gewaarborgd wordt dan is het over. Dat kan een felle onweersbui zijn of gladheid.

Eigenlijk overbodige appjes die rond 18.30 u. binnenlopen of dat de training wel doorgaat.
Ze krijgen allemaal hetzelfde antwoord retour: “ik ben om 19.00 u. bij Naat Piek en laat het op dat ogenblik afhangen of dat de training doorgaat of” Blijft het bij regen dan is het lopen. Onweert het dan gaan we niet op stap.
Kom ik op onze startplaats ben ik niet de eerste die aanwezig is. Om 19.00 u zijn we nagenoeg met 15 lopers/loopsters om aan ons karwei van 90’te beginnen. Op tijd is de “afvaart” De eerste plassen zijn nog redelijk te ontwijken. Mijn eerste gedachte: “valt me alleszins mee:”
Niet veel verder is het gewoon niet meer mogelijk om er langsaf te lopen dan maar er dwars doorheen. Na 10′ heeft iedereen gewoon zeiknatte voeten. Sommige paadjes zijn niks anders dan slootjes. Een paar stukjes heuvel op dan maar want als water zijn natuurkundige wet volgt dan moet het boven op de rug droog zijn.
Wat me pas na een klein halfuurtje opvalt is dat het niet meer regent. Een ander opvallend detail is dat we het bos met niemand hoeven te delen, geen MTB-ers, geen wandelaars, geen ruiters, niks, niemand. Alleen een stelletje lopers die er lol in hebben om door de plassen te stampen.
De eerste regendruppels van onze avontuurlijke loop krijgen we nog net in de laatste 5 ‘. Oké…nat waren we toch al.

Ook deze keer hadden de thuisblijvers weer ongelijk!!

Advertentie
reacties
  1. Elsa schreef:

    Zo, ik vroeg me al af of jullie training ook zou worden afgeblazen. Bij ons wel, voor het eerst in de geschiedenis. We hadden code oranje en na een blik op buienradar (onweer in aantocht!) de training dus voor het allereerst afgeblazen. Bleek bij ons de goede keuze, al was het onweer na een half uur wel weg. Ook wel eens leuk trouwens, zo’n halve zwemtraining als jullie hadden!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.