Plassen en plassen!

Geplaatst: 28/06/2016 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

De enige weg door moeilijkheden is dwars er doorheen.

De enige weg door moeilijkheden is er dwars  doorheen.

Als de klok weer verzet is in het voorjaar dan verplaatst onze startlocatie zich van het clubhuis bij de baan naar het openluchttheater Naat Piek en eigenlijk is het normaal zo dat we de hele zomer niet op verharde paden lopen. Maar er zijn omstandigheden die wel eens tot afwijkend  gedrag dwingen. Het begint eind februari al als er in het Maashorstgebied een groot gedeelte wordt afgezet omdat er wisenten zijn uitgezet. De beesten hebben een jaar de tijd gekregen om te wennen aan het gebied en het publiek. De afzetting dwingt ons om andere routes te zoeken of te lopen want een gebied van meer dan 200 ha waar je door of over mag is beste wel groot. Maar goed het volgende voorjaar is het hele terrein weer open.

Ook is het de bedoeling om het hele Maashorst gebied wat natter te maken. Het water minder snel af te voren en het grondwaterpeil omhoog te brengen. Dan heb je een voorjaar als dit jaar en is het bijna iedere keer raak dat je door de plassen en modder moet banjeren. Nou is het dan wel zo dat je hiermee je sprongkracht vergroot.

Gisteren had het hier ook weer de hele dag geregend en ik wist zeker  dat het bos en het gebied er niet droger van zou worden. Daarom kozen we gisteren om voor een deel over verharde fietspaden te lopen en voor een ander deel toch de plassen en de modder op te zoeken. Ik koos voor een route om langs een pas aangelegde natuurbegraafplaats te lopen. De meesten uit de groep geloof ik niet dat die ooit eerder hier waren tenminste ik kreeg een paar keer de opmerking of ik nog wel wist waar we uithingen en of ik niet verdwaald was. Vaak is mijn antwoord:  “over een aantal minuten zie je waar je uitkomt” in dit geval ging dat niet helemaal op want er was nog wel een stukje te gaan voordat we weer enigszins op bekend terrein kwamen.
Om toch weer binnen een redelijke marge van onze duurlooplengte te blijven, 90′ stond er op de lijst, moesten we toch van het verharde pad af en weer de modder in.
Na precies 1:32′ zijn we weer terug bij Naat Piek. Van boven geen druppel regen meer gehad en bijna de hele route scheen het zonnetje.

De moeite waard om nog eens wat verder op dat fietspad te lopen.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.