Voorbereiding gestart!

Geplaatst: 30/06/2016 in sport
Tags:,

Donderdagavond,

Zo ziet uitgepierd er ongeveer uit!

Zo ziet uitgepierd er ongeveer uit!

Er zijn nog 3 maanden te gaan voordat de Zeeuwse Kust Marathon weer op het programma staat. Doorgaans gebruik ik voor mezelf een voorbereidingstijd van 13 weken. Voor een wat minder ervaren loper of loopsters doe ik vaak 18 weken. Bij een langere voorbereiding heb je wat meer speling dan hoeft er niet meteen paniek uit te breken als er eens door welke omstandigheden dan ook een paar weken tussen uitvallen. Je kunt dat dan hebben.
Een nadeel van een marathon in het najaar is toch vaak de onderbreking van een vakantie. De plek waar je bent is of te warm of erg heuvelachtig en je bent met je familie op stap en je bent al het hele jaar bezig met beslag te leggen op tijd buiten je werk en je vraagt je af: “moet ik dat in de vakantie dan ook nog doen?”
Vaak plan ik dan ook niets in de vakantieweken voor diegene waar ik een schema voor schrijf, tenzij men aangeeft om gewoon door te plannen, maar anders wil ik geen invloed uitoefenen op een vakantiebesteding. Wel heb ik graag dat iemand niet met een slechtere conditie uit de vakantie komt dan dat hij of zij erin ging. Beter hoeft niet persé maar mag wel.

Ondanks hun imposante verschijning blijven ze schuw.

Ondanks hun imposante verschijning blijven ze schuw.

Dus vanmorgen de eerste duurloop van mijn schema. Een duurloop van 2 uur. Het regende toen ik vertrok. De temperatuur was best aangenaam. De eerste 5 km ging over asfalt dus daar nu eens geen natte voeten. De volgende 10 km werd het anders. In deze tijd van het jaar worden de paadjes zo smal door de plantengroei in de bermen. Vandaag op sommige plekken overwoekerd door bramenwingerds. Gelukkig hebben de jonge loten nog maar soepele stekels dus de schrammen vielen wel mee maar de blaadjes zijn wel hartstikke nat en ze groeiden bijna tot aan okselhoogte. Koelt wel lekker;-)
Even later een stop om een plaatje te maken van de wisenten. Zo ben je ze aan het zoeken en vind je ze niet en nu sta ik zo maar ineens oog in oog met de kolossale beesten. Best wel imponerend.
De laatste 5 km weer verhard op weg naar huis. Na bijna 21 km en ruim twee uur tover ik mijn sleutel weer te voorschijn en ben ik weer thuis.
Wat een heerlijk loopweer was het.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.