Weekendtrainingen.

Geplaatst: 03/07/2016 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Zo is het wel erg snel nat.

Zo is het wel erg snel nat.

Dat ik op zaterdagmorgen met de auto naar de baantraining ga dat is op de vingers van 1 hand wel te tellen maar gistermorgen toen ik klaar stond om te vertrekken kwam er een bui naar beneden. Je zou binnen een minuut helemaal doorweekt geweest zijn.
Heel lang heb ik niet in twijfel gestaan maar ben toen maar met de auto vertrokken. Na enige tijd toen we met de groep gingen inlopen scheen er een waterig zonnetje. Het scheen op een manier om te willen zeggen ik ga nog meer water halen. En ja..hoor een paar keer kregen we wat water over ons heen. Zoals een van de dames zei: “Het is vandaag een intervalregentje” 
De start to runners die in maart begonnen zijn komen nu langzaam instromen bij de groepen. Ze zijn 7 weken bezig geweest met Start to Run vervolgens is er een groep doorgegaan met Run to the Start met als doel om naar Bernhoven loopt Warm toe te werken. Als laatste mogen ze nog 4 weken bij de club meetrainen om eens te zien op welke dag ze gaan aansluiten bij de club of dat ze op eigen houtje verder gaan.
Op zaterdagmorgen gaan er zeker een aantal blijven.

Angelique maakte dit plaatje.

Angelique maakte dit plaatje.

Dan vanmorgen de bostraining. We beginnen altijd om 9.30 u. maar ik was al een uurtje eerder in het bos. Samen met mijn oudste zoon een korte training gedaan ook met het doel om een redelijk droog rondje te vinden. Dat valt allemaal nog niet zo mee na al het water dat de afgelopen weken naar beneden is gekomen. Uiteindelijk toch een mooi rondje gevonden waar we vandaag lekker op vooruit kunnen.
Het is geen spectaculair rondje met allerlei hindernissen of moeilijkheden. Een gewoon rondje op zachte bospaden van zo om en nabij 500 m. Een rondje dat niet te groot is zodat mijn fluitje dat begin of eindtijd van een tempoloopje overal hoorbaar is. Het snelheidsverschil met tempowerk is dusdanig groot dat in korte tijd de groep zich heeft verspreid over bijna de gehele ronde. We beginnen met 5*1′ tempo met steeds 1* dribbelpauze. Dan is het even verzamelen en maken er een wat langere pauze van zodat iedereen weer fris aan de volgende opdracht kan beginnen. Nu gaan we voor 4*2′  met ook maar 1′ pauze. Ook na deze 4 tempostukjes verzamelen bij het startpunt.
Logisch eigenlijk dat er nu 3*3′ gelopen wordt maar dat zit er in tijd niet in want we moeten zo meteen nog terug ook. Doen die 3′ maar één keer.
Als laatste voordat we terugkeren naar de thee doen we het volle rondje nog eens.

De thee vanmorgen dik verdiend.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.