Alternatiefje?

Geplaatst: 21/07/2016 in sport
Tags:,

Donderdagmiddag,

Even stoppen en drinken. Het uitzicht is het zeker waard!

Even stoppen en drinken. Het uitzicht is het zeker waard!

Gisterenmorgen had ik het er al over met mijn collega trainer als het zo warm bleef om dan af te wijken van het reguliere programma. in de middag nog even overlegd met de andere collega van onze woensdagavondgroep. Ook hij zag dat helemaal zitten.
Laat er nou rond een uur of 5 een onweersbui overkomen met een behoorlijke plens regen. Aan het begin van de training was het weer gewoon droog en niet veel afgekoeld. Het alternatiefje ging door.
Na de warmingup werd de groep opgesplitst in ploegjes van 5 mensen. Nou kwam het toevallig zo uit dat drie de trainers ook mee moesten doen anders kwam het niet helemaal uit. Ook mee aan de bak dus.
De opdracht was om met het ploegje een 10 km te lopen op de baan. Je komt dan 5 keer aan de beurt voor een 400 m. Dat lijkt een fluitje van een cent te zijn maar niets is minder waar. Bij dit soort van trainingen komt bij iedere loper een stukje competitiedrift naar boven en niemand wil voor de ander onder doen. Natuurlijk hadden we bij de indeling wel lopers bij elkaar gezet die qua snelheid niet veel voor elkaar onderdeden.
Drinken en natte sponzen voldoende klaarstaan en het spel kon beginnen. Ik kan alleen voor mezelf spreken maar ik wilde in mijn groep absoluut niet de langzaamste zijn. Lang geleden dat ik zo kapot ging op 5*400 terwijl er best een redelijk lange rust tussen zat. Het snelste groepje liep 33’30” op die 10 km. Wij met ons groepje hielden het net onder 40′. Uitlopen was erg welkom.

Vanmorgen bij de start van mijn duurloopje was er overigens weinig meer van te merken van die tempotraining. Ik was even na 7 uur vertrokken en had mijn route zo gekozen dat er veel schaduw zou zijn. Maar ook die keuze heeft zijn schaduwkant want dat levert vaak veel vliegen op. Dazen om precies te zijn en zolang ze blijven vliegen valt dat nog wel mee maar ze moeten niet gaan zitten. De beten zijn hartstikke venijnig.
Ga je onder de bomen uit zijn ze vaak ook zo weer weg.

In lek geval een mooi rustig duurloopje van ruim 23 km. Weer een stapje korter bij de Zeeuwse Kustmarathon.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.