Heerlijk loopje!

Geplaatst: 18/08/2016 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

Hier kwam ik vanmorgen langs

Hier kwam ik vanmorgen langs

Een beetje anders gevoel dan anders toen ik de deur uitging vanmorgen. Welgeteld één donderdag overgeslagen om een duurloopje te maken en het lijkt meteen al bijna een eeuw. Ook een ander gevoel dan anders want zoals de laatste weken al het geval is loop ik alleen en naar ik zo inschat zal dat ook voorlopig zo blijven. Mijn loopmaatje Harrie komt maar niet op gang na zijn enkelbreuk. Dus dat is maar zeer de vraag of die nog ooit aansluit. Wat hebben we samen veel km’s gemaakt. Toen we allebei nog werkte liepen we op zaterdagmorgen een duurloop van minstens 90′ maar dat was ook het kortste. Deden we een rondje ter lengte van een halve marathon dan duurde dat vaak niet veel langer dan 1:45′. Gelukkig dat hij nog wel goed fietsen kan. Trapt zo minsten 100 km weg.
En dan afgelopen week een mail van een ander loopmaatje, Maria, die de laatste jaren op donderdagmorgen ook altijd van de partij was. Een MRI had  uitgewezen dat er nog al wat slijtage op haar heup zat en dat het veel beter was op te stoppen met lopen. De pijn in haar heupgewricht liet lopen duidelijk niet meer toe. Ze blijft wel een recreantengroep op de baan trainen maar een groep op zondagmorgen in het bos moet haar gaan missen. Weer een vaste waarde die wegvalt op donderdagmorgen.

Genoeg om over na te denken bij het loopje vanmorgen. Ik zeg loopje want veel verder dan een uur wilde ik vanmorgen nog niet gaan enerzijds om mijn linkerknie nog niet te lang te belasten en anderzijds om niet al teveel energie kwijt te raken want zondag staat in Zoutelande een trainingsloop op het programma van 23 km. Het laatste deel van de Kustmarathon gaat er gelopen worden. Zeeuws meisje Jacqueline organiseert dit trainingsloopje. Voor de 8ste keer alweer en ik was er alle edities nog bij.

Na ruim 11 km was ik weer thuis. Knie hield zich voortreffelijk.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Goed bericht over je knie, jammer van je loopmaten. See you sunday.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.