Een hele week!

Geplaatst: 02/09/2016 in sport
Tags:, , , ,

Vrijdagavond,

3*1600

3*1600

De afgelopen week kwam het er gewoon niet van om hier ook maar iets op mijn blog te schrijven. Te druk met andere zaken? Ja…druk met van alles. Alleen heb ik het zelden te druk om mijn trainingen te doen. Hier maak ik gewoon tijd voor vrij of nog gemakkelijker bijna iedereen in mijn omgeving kent mijn trainingstijden en ze weten donders goed dat ze me dan niet hoeven te vragen voor het een of het ander tenzij het echt belangrijk is voor iemand dat ik beschikbaar ben. Laat ik een voorbeeld noemen. Oppassen op onze kleinkinderen is zo’n voorbeeld. Een uitvaartdienst deze week van mijn laatste aangetrouwde tante van mijn moeders kant. Een kranige tante van 90.
Zo zijn er soms wat zaken die van invloed kunnen zijn op je training.

Wat liep ik dan wel de afgelopen week? Op maandagavond met een flinke groep een duurloop van bijna 2 uur en dan kom je weer tot de ontdekking dat het dan wel heel erg donker begint te worden in het bos. Volgende week maandag moeten de lampjes weer mee. Deze training loopt voor mij nog door tot dinsdagmorgen. Als ik het aantal mensen op maandag heb geteld en het zijn er bv. 20 probeer ik op dinsdag alle namen op te schrijven die er aanwezig waren. Niet alleen je lijf moet blootgesteld worden aan inspanningen maar ik denk dat dit hetzelfde geldt voor je hoofd. Ik doe dat ook bij de boodschappen. We maken samen een boodschappenlijstje en ik rijd met het karretje rond met het briefje in mijn zak en doe de dingen waarvan ik denk dat ze op het lijstje staan in de kar. Heb ik mijn rondje gehad pak ik het lijstje erbij en kijk welke dingen ik gemist heb. In de meeste gevallen klopt het aardig. Geheugentraining.

Een doorkijkje op Bedaf

Een doorkijkje op Bedaf

Ook op de woensdagavond bij de baantraining zou het wel eens kunnen zijn dat volgende week de lampen weer aan moeten.

Door de uitvaart ging mijn duurtraining op donderdag niet door. Het zou misschien wel gekund hebben maar een afspraak met Melanie  om samen hier in de buurt een lange duurloop te maken op vrijdag maakte het voor mij een stuk gemakkelijker om de donderdag eens te skippen.

Vanochtend samen vertrokken vanaf mijn thuis voor een zwerftochtje van tenminste 3 uur. Ik wilde mijn gaste toch wel een aantal markante punten van onze omgeving laten zien. Oké…een aantal stukken had ze ongetwijfeld al eens eerder gezien maar bij het lopen in een groep ervaar je dat toch anders dan zo met z’n tweetjes. Het zonnetje scheen volop de luchtvochtigheid was laag en de temperatuur niet echt hoog. Echt geweldige condities om te lopen.

Even zien wie er voorbij komt

Even zien wie er voorbij komt

Ons zwerfrondje bracht ons na een bruto onderweg tijd van 3:21′. Dat was meer dan 200′ super genieten. Precies zoals de herder met zijn 250 schapen en zijn hond van zijn dag genoot. Lekker onderuitgezakt op een bankje zijn hond heel waakzaam en de schapen rustig. Nu niet grazen maar herkauwen op wat ze eerder binnenkregen.

Het zijn niet de km’s die tellen maar de kwaliteit ervan. Dat is het dat telt!!

Advertentie
reacties
  1. Rene schreef:

    Ik loop niet in het donker, lampjes maken niet uit. Er is maar weinig nodig om me in paniek te laten raken. Daar ben ik ondertussen wel achter met marathontraing in de wintermaanden. Binnen de bebouwde kom met lataarnlicht is geen probleem, ook al heeft het niet mijn voorkeur. Sommigen hebben angst om te vallen, ik heb angst voor de duisternis. Ik wil zien waar ik ben, verder dan wat recht voor me is.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.