Beginnen is lastig!

Geplaatst: 11/09/2016 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Een plaatje van voor 2007. Onze baan was toen nog gewoon rood. Jong volk ook!

Een plaatje van voor 2007. Onze baan was toen nog gewoon rood. Jong volk ook!

Hoeveel tijd zou iemand nodig hebben om uiteindelijk tot het besluit te komen en ook daadwerkelijk met hardlopen te beginnen? Ik verwacht dat er best wat tijd voor nodig is. Gelukkig is de laatste jaren de drempel om te beginnen veel minder hoor dan een aantal jaren geleden. Er zijn nu wat mogelijkheden die zo her en der worden geboden om op een goede manier het lopen op te pakken. Een van de betere manieren sinds 2004 is de 6 weekse cursus, inmiddels 7 weken durende, Start to Run.
Aanvankelijk een opzet de Nike en een paar jaar daarna overgenomen door de Atletiekunie. Ik vind het nog steeds een prachtige en laagdrempelige manier om te beginnen. Sowieso heeft het onze club qua recreant leden aantal geen windeieren gelegd.
20160828_110804Zo is er gisteren ook weer een cursus gestart. Een groep van een kleine 60 mensen die de handschoen hebben opgepakt om een start te maken van een ander leven, een loopleven. En het klinkt misschien wat hoogdravend: “een ander leven” maar als je ze over een jaar nog eens spreekt beamen ze dat vaak volmondig en zeggen dikwijls dit had ik al veel eerder moeten doen.
Het betekende gisteren wel dat het weer druk was op de baan.

En vanmorgen weer met een groepje het bos in. Na een inloop toer zijn we op nog geen 5 minuten van Naat Piek om daar  onze training uit te voeren. Een rondje van, ik schat een kleine 700 meter, moest op tempo gelopen worden en vervolgens een zijde rustig aan. Weer een rondje op tempo  en weer een kantje rustig. Dit voor de duur van 20′ dan verzamelen en nog eens dezelfde opdracht maar het rondje de andere kant op. Ik sta er nog weer iedere keer verstelt van dat een rondje er dan zo anders uitziet maar ook anders is om het te belopen. Er werd, of het nou linksom of rechtsom was, behoorlijk hard gewerkt.

Gelukkig was de thee en waren de druiven niet ver uit de buurt.

Advertentie
reacties
  1. Rene schreef:

    Beginnen is een probleem. Volhouden is een ander probleem, want smoesjes om niet te gaan zijn gauw gevonden, zeker als het weer minder wordt.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.