Wat een mooie avond!

Geplaatst: 13/09/2016 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmiddag,

Met deze groep vaak op stap.

Met deze groep vaak op stap.

Ergens rond eind maart, begin april vertrekken we met onze maandagavond duurloop vanaf Naat Piek en dat loopt dan door tot een halverwege september. Gisterenavond was het dan al weer zover dat we de laatste dit seizoen in het bos liepen. Bij het verzamelen pufte iedereen want het was nog verschrikkelijk warm. Ik beloofde om iedere 20′ te stoppen om even de gelegenheid te geven om goed te drinken.
Was zeker nodig niet alleen omdat de temperatuur zo hoog was maar het was ook enorm stoffig en tegenstelling tot in mei dat we bijna enkeldiep door het water gingen. Het was toch een heel apart seizoen met het afsluiten van een groot gedeelte van de Maashorst dus ook een groot gedeelte van onze looproutes. Maar goed zo liggen er ook nieuwe kansen voor andere routes.
Gisteren stond er 2 uur op de lijst dus de kans voor een stevige lus door het prachtige gebied.

Het eerste gedeelte van onze route bewust over wasbordpaadjes door het bos gelopen. Lekker in de schaduw. Tussen de bomen door zien we het zonnetje langzaam naar beneden zakken. Na een klein uurtje op een stukje heide, al stevig op z’n retour treffen we een stel paardjes.

Die zag ik hier nog niet eerder.

Die zag ik hier nog niet eerder.

Die zag ik hier nog niet eerder. Wie er het meest verbaasd was, de paardjes of wij, is mij nog niet duidelijk. Buiten het afgesloten gedeelte waar ze destijds alle Schotse Hooglanders uit gehaald hebben staan ze op een ander gedeelte nog wel.
Hier komen we in de schemering bij een poel terecht en zijn er aantal van de dieren een verkoelend bad aan het nemen. Nee… van onze lopers voelde er zich niemand geroepen om ook het water in te gaan. Het was wel een prachtig gezicht.

Gaandeweg wordt het donkerder. De maan komt erbij om ons pad nog enigszins wat bij te lichten maar met nog bijna een halfuur te gaan loopt ons pad, het Slingerpad, midden door het bos en echt je ziet zonder lampjes geen hand voor ogen. Gelukkig is het een vlak en geasfalteerd pad.
Op dit pad moet je niet onderuitgaan in tegenstelling tot straks toen er een tweetal dames over een boomwortel onderuit gingen. Behalve het oplopen van een dosis stof heb je daar weinig last van.

Een halve minuut later dan de geplande 2 uur druk ik mijn klok af en een mooi afwisselend bos seizoen zit er weer op. Jammer maar het is niet anders.

Een verfrissend bad.

Een verfrissend bad.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.