De EkoPlazaloop.

Geplaatst: 20/09/2016 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmiddag,

Dit kan dus al op zaterdag.

Dit kan dus al op zaterdag.

Afgelopen zondag was het voor de tweede keer dat de EkoPlazaloop ging starten midden in het centrum van Uden op de Markt. Een plein dat omzoomd wordt door cafés en eetgelegenheden. Kortom een mooie ambiance om daar een loopwedstrijd van start te laten gaan. Een wedstrijd met verschillende elementen. Zo is er een 5 en een 10 km waarvan de 10 km wedstrijd tevens het Brabants kampioenschap is. Over hetzelfde rondje kun je met een bedrijfsteam meedoen van 3 lopers die in estafette ieder een rondje lopen. Maar er is ook een halve marathon en je wilt liever niet dat die 4 rondjes gaan lopen met ergens nog een lusje om die ene km nog te maken. Een ander parcours dus, wel met de finish op de Markt. Vervolgens zijn er ook nog rondjes van 10 en 20 km door het buitengebied voor de wandelaars en niet te vergeten de jeugd op een rondje van 500 m. en die afhankelijk van hun leeftijd 1 of meerdere rondjes lopen.
We gaan dat wel even regelen! Diegene die er zo over denkt moet maar eens een jaartje mee komen helpen. We doen dat wel even!! Echt niet.
We kunnen niet op zaterdagavond al op de Markt om alles te op te bouwen. Het plein is dan nog niet autovrij en al zou dat het geval zijn moet je weer bewaking inhuren en daar zit dan weer een kostenplaatje aan.

Wat zaterdagmiddag wel al kan is de vrachtwagen vol stouwen met de materialen die nodig zijn en liefst op de juiste volgorde. Het eerste nodig als laatste er in. Wat zaterdag ook al kan is de lunchpakketten voor de medewerkers in orde maken. Er werden in de kantine door een aantal dames tenminste al driftig broodjes gesmeerd.

Podiumplaats

Podiumplaats.

Afgesproken met de werkploeg dat we om 5.30 u. aan de slag zouden gaan. Voor ons als ploeg is het belangrijk om als eerste een tent op te zetten waar alle materialen droog kunnen liggen als het eventueel slecht weer zou zijn. Zo lang mogelijk je kruit droog zien te houden.
Een ingehuurde tentenbouwer is een klein uurtje later ook aan de slag met zijn personeel aangevuld met onze eigen krachten. Zo zie je langzamerhand de opbouw en aankleding steeds mooier worden. Het gaat er steeds feestelijker uitzien.
Mooi op tijd klaar om de schooljeugd van start te kunnen laten gaan. Voor ons even rust voor een kopje koffie en een broodje.

Ze kunnen komen. We zijn er klaar voor.

Ze kunnen komen. We zijn er klaar voor.

Normaliter schrijf ik meteen in als die open gaat maar ik had best wat werk voorzien en dacht misschien is het wel veel beter om niet van start te gaan want er moet straks ook nog afgebouwd en opgeruimd worden. Het zou waarschijnlijk roofbouw zijn geworden. Zou het dan toch eens komen? Verstand met de jaren.

Na afloop kregen we nog wel wat extra handjes om alles weer op de vrachtauto te krijgen en met 2 keer rijden was alles weer thuis en terug in het magazijn.

Alles bijeen een feestelijke werkdag die voor mij eindigde om 20.00 u. Wat 8-urige werkdag?

 

 

Advertentie
reacties
 1. Peer Maas schreef:

  Hallo Tiny,
  Een paar weken geleden hebben we elkaar bij de woensdagavondtraining gesproken. Ik ben die koekenbakker die op eigen houtje zich ongans traint voor zijn 1e marathon (in Eindhoven). Uiteraard blijf ik je blog goed volgen en heb ook even het bewuste blogje van een jaar geleden gelezen. Jouw ervaringen als geoefend duurloper heb ik in mijn oren geknoopt, evenals mijn eigen ervaringen bij mijn meest recente halve marathon afgelopen zondag. Het stelt me toch gerust dat ook jij nog wel worstelt met start, tempo en wat er zich boven in het bolletje afspeelt. Dank voor de tips c.q waarschuwingen.
  Bij deze wil ik je heel veel succes wensen voor de Kustmarathon!
  Met vriendelijke groet,
  Peer Maas

 2. djaktief schreef:

  Er komt heel wat bij kijken, maar jullie hebben vast veel enthousiaste deelnemers gehad die het harde werken de moeite waard maakten.

  Groetjes,

  Dorothé

 3. Beste Tiny, hartelijk bedankt voor de organisatie. Het was mijn allereerste hardloopwedstrijd, kan het dus nergens mee vergelijken maar vond het absoluut goed en kijk er met veel plezier op terug. Op mijn blog http://www.taichi-uden.nl/blog/?p=149 kan je mijn persoonlijke ervaringen van de Ekoplazaloop lezen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.